szerző:
hvg.hu

A házelnök elvesztette a türelmét, miután a jobbikos képviselő bekiabálással szakította félbe a Biszkuról szóló államtitkári felszólalást.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Az államtitkár nem reagált a plakátkritikákra

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára szerint a kormány már korábban kijelentette, hogy nem akarja a bevándorlókra építeni a gazdaságot, ahogy azt több uniós ország is teszi. Azt akarják elérni, hogy nemzeti hatáskörbe kerüljön vissza a bevándorlás kérdése.

Jobbik: a plakátkampány neoprimitív

A jobbikos Mirkóczki Ádám a bevándorlásellenes plakátokat bírálta, ami szerinte egy "neoprimitív kategória", szánalmas. Minderre pedig jön a baloldal rongálása, ami szintén primitív szerinte.

A Jobbik viszont Mirkócki szerint valódi megoldási javaslatot kínál az illegális bevándorlásra: a határőrség felállítása, a menekülttáborok zárttá tétele.

Rétvári elmondta, mi lenne jó az oktatásban

Rétvári Bence szerint az lenne a jó, ha minél több jó képességű 18 éves választaná a pedagóguspályát, és az is jó lenne, ha minél több jó képességű tanár folytatná ezt a pályát. Az államtitkár szerint ezért vezették be a pedagóguséletpálya-modellt, ami minden évben béremelést jelent. (Hogy a tanárok hogyan értékelik azt, ami velük és az oktatással történt az elmúlt öt évben, olvassa el itt.)

Hoffmann Rózsa a kollégákat éltette

Hoffmann Rózsa is a tanárokról beszélt, a rengeteg idézet közé néha beszorított egy-egy(ön)dicsérő mondatot arról, hogy a nőttek a pedagógusbérek, jobb lett a pedagógusképzés.

Kövér László kizárta az ülésről Novák Elődöt

Viselkedjen úgy, mint ha a Parlamentben ülne, és nem egy kocsmában – osztotta ki Kövér László a bekiabáló Novák Elődöt. A jobbikos képviselő ugyanis többször bekiabált Rétvári Bence Biszkuról szóló felszólalása közben, amire a házelnök azt mondta, ha még egy ilyet csinál Novák Előd, akkor a mai napra elveszi a szót.

A jobbikos képviselő többek között azt mondta Biszkura utalva, miért nem vonják meg a nyugdíját? Még mindig több százezret kap.

Kövér végül kezdeményezte Novák Előd kizárását a mai ülésről, amit a képviselők 94 igen, 31 nem szavazattal elfogadtak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ülésen Novák Előd részt vehet, de a vitákban nem szólhat hozzá.

A Fidesz kikelt a Biszku-ítélet ellen

Gulyás Gergely hosszas kitérő után elárulta, miről is szól a felszólalása: nem tetszik neki és pártjának, hogy Biszku Béla ellen nem hoztak ítéletet, hanem új eljárás lesz. A fideszes képviselő szerint szükség van az igazságtételre, ami  legalább jelképesen megtorolja a diktatúra bűncselekményeit.

Rétvári Bence államtitkár szerint is felháborító, hogy nem lehet kimondani Biszku Béla bűnösségét. Ez többek között az elmúlt 25 év felelőssége szerinte.

L. Simon: Ha igaz lenne, amit Schiffer mond, nem szavaztak volna ennyien a Fideszre

L. Simon László válaszolt, aki szerint Orbán Viktor igenis bátor. És ha igaz lenne, amit Schiffer mond, azaz hogy nem a nemzeti érdekeket képviseli Orbán Viktor, akkor nem szavaztak volna a kormánypártokra tavaly annyian.

L. Simon szerint pedig Magyarországnak kiválóak a kapcsolatai más országokkal.

"Hála a jó istennek azon az úton fogunk továbbhaladni, amin az elmúlt öt évben elindultunk."

Schiffer: Orbán meghunyászkodott

Schiffer András szerint nem kéne összetéveszteni a bátorságot a hülyeséggel. "Orbán Viktor meghunyászkodott."

Az LMP-s képviselő az uniós ügyekről beszélt, arról, hogy Orbán Viktor csak kis ügyekben vállalt konfliktust az Unióval, pedig több nemzeti érdek is lenne: mint a GMO-mentes takarmányok, a környezetvédelem, az egységes munkajog, az USA–Európa közötti szabadkereskedelmi egyezmény elutasítása.

Arról is beszélt, hogy Magyarország elmagányosodott, nincsenek szövetségeseink.

Nem gimnáziumok bezárásáról, hanem profiltisztításról van szó

Rétvári Bence államtitkár szerint az iskolarendszer logikája változik meg, hogy a fiatalok korszerű képzést kapjanak, és el tudjanak helyezkedni. És az említett városokban nem szűnik meg a középiskolai oktatás, csak profiltisztítás lesz, és szakközépiskolák lesznek.

Hiller: Ez szégyen

Hiller István szerint bár szükség volt központosításra, de eltévesztette a kormány az arányt, és túlközpontosított lett az iskolarendszer. Az MSZP-s képviselő viszont súlyos hibának tartja, hogy a gimnázium helyett a szakképzést támogatja az előbbi kárára. Szerinte nyilvánvaló, hogy kevesebb diplomást akar a kormány, ami felháborító.

Bácsalmás, Balatonfűzfő, Celldömölk – csak néhány település abból a sorból, ahol teljesen meg akarja szüntetni a kormány a gimnáziumi férőhelyeket.

1 2 3

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Tarlós a HÉV 5-ös metróra kereszteléséről: Közröhej

Tarlós a HÉV 5-ös metróra kereszteléséről: Közröhej

Egy nap alatt hat embert mentettek ki a vízirendőrök a Balatonból

Egy nap alatt hat embert mentettek ki a vízirendőrök a Balatonból

Aranyérmes Siklósi Gergely a budapest vívó-vébén

Aranyérmes Siklósi Gergely a budapest vívó-vébén

Meghalt a világ egyik legismertebb toronyépületének az építésze

Meghalt a világ egyik legismertebb toronyépületének az építésze

Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra

Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra

Koktéllal a világ körül

Koktéllal a világ körül