szerző:
hvg.hu

Összesen 200 érzékelőt osztanak ki a facebookos játék nyertesei között február 1-től 14-ig.

Február 1-jén, hétfőn a katasztrófavédelem a hivatalos Facebook-oldalán indít játékot, amelyben összesen 200 darab, egyenként körülbelül 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni. (14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.) A szén-monoxid-érzékelőket a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. adományozta a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága részére.

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől - Érdemes figyelni a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilj...

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Friday, 29 January 2016

A katasztrófavédelem azért szánta erre el magát, mert valóban nem telik el nap anélkül, hogy ne érkezne olyan hír, hogy valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett. Csak 2016 januárjában hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

A Facebook oldalon február 1-jétől 14-ig napi rendszerességgel reggel 8:30-kor egy arra a napra vonatkozó feladatot tesznek közzé, amelyre a megfejtéseket aznap éjfélig lehet privát üzenetben megküldeni. Minden egyes feladatnál a kreativitást, a feladat kiírásának való megfelelést és a megfejtések helyességét értékelik. Azonos vagy közel megegyező tartalmú megfejtések esetén az nyer, aki a megoldást hamarabb elküldte.

Ha valamelyik napon nem érkezett be elegendő értékelhető megfejtés, akkor az aznap megmaradt érzékelőket a következő napi feladat során lehet megnyerni. Az oldal szellemiségével ellentétes tartalmat megosztókat kizárják a játékból. A játékban a Belügyminisztérium és a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet állományának munkatársai, valamint a velük egy háztartásban élők nem vehetnek részt. A válaszok, megfejtések kiértékelése február 14-e után történik meg, ezt követi a nyertesek kihirdetése és az érzékelők kiosztása.

A játékon résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a katasztrófavédelem a megosztott tartalmat esetleg felhasználja - írják a szabályokról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját

Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját

Chrome böngészőt használ? Most frissítsen, a Google módosította az egyik leggyűlöltebb funkcióját

Chrome böngészőt használ? Most frissítsen, a Google módosította az egyik leggyűlöltebb funkcióját

Váratlan: a Microsofttól kap erősítést az egyik legerősebb androidos telefon

Váratlan: a Microsofttól kap erősítést az egyik legerősebb androidos telefon

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Vihar miatt több mint 200 budapesti utast hagyott a Wizz Air Cataniában

Vihar miatt több mint 200 budapesti utast hagyott a Wizz Air Cataniában

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok