Szén-monoxid-érzékelőket lehet nyerni a katasztrófavédelemtől

Szén-monoxid-érzékelőket lehet nyerni a katasztrófavédelemtől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Összesen 200 érzékelőt osztanak ki a facebookos játék nyertesei között február 1-től 14-ig.

Február 1-jén, hétfőn a katasztrófavédelem a hivatalos Facebook-oldalán indít játékot, amelyben összesen 200 darab, egyenként körülbelül 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni. (14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.) A szén-monoxid-érzékelőket a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. adományozta a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága részére.

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől - Érdemes figyelni a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilj...

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Friday, 29 January 2016

A katasztrófavédelem azért szánta erre el magát, mert valóban nem telik el nap anélkül, hogy ne érkezne olyan hír, hogy valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett. Csak 2016 januárjában hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

A Facebook oldalon február 1-jétől 14-ig napi rendszerességgel reggel 8:30-kor egy arra a napra vonatkozó feladatot tesznek közzé, amelyre a megfejtéseket aznap éjfélig lehet privát üzenetben megküldeni. Minden egyes feladatnál a kreativitást, a feladat kiírásának való megfelelést és a megfejtések helyességét értékelik. Azonos vagy közel megegyező tartalmú megfejtések esetén az nyer, aki a megoldást hamarabb elküldte.

Ha valamelyik napon nem érkezett be elegendő értékelhető megfejtés, akkor az aznap megmaradt érzékelőket a következő napi feladat során lehet megnyerni. Az oldal szellemiségével ellentétes tartalmat megosztókat kizárják a játékból. A játékban a Belügyminisztérium és a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet állományának munkatársai, valamint a velük egy háztartásban élők nem vehetnek részt. A válaszok, megfejtések kiértékelése február 14-e után történik meg, ezt követi a nyertesek kihirdetése és az érzékelők kiosztása.

A játékon résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a katasztrófavédelem a megosztott tartalmat esetleg felhasználja - írják a szabályokról.

Hozzászólások