Mi lesz, ha nem kér bocsánatot a kormány?

Mi lesz, ha nem kér bocsánatot a kormány?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Tanítanék mozgalom egy kiskátét tett közzé a Facebook-on arról, hogy mi fog történni március 30-án, ha nem kér tőlük bocsánatot a kormány.

Március 15-én a közoktatás állapota miatt tiltakozáson Pukli István bejelentette, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök március 23-áig nem kér bocsánatot az utóbbi hat évben megalázott emberektől, március 30-án a jelenlegi akcióhoz csatlakozó szervezetek egyórás országos munkabeszüntetést tartanak.

A Tanítanék mozgalom egy kiskátét tett közzé a Facebookon arról, hogy mi fog történni március 30-án, ha nem érkezik meg a bocsánatkérés.

Azt írják, reggel 8 és 9 óra között az ország sok iskolájában tiltakozni fognak a tanárok az oktatás rendszerszintű átalakítása és a 12 pont követeléseinek azonnali teljesítése érdekében. Ez helyszínenként változó módon fog történni. Lesz, ahol kimennek az iskola elé a tanárok, lesz, ahol fákat ültetnek, lesz, ahol a közeli parkban szemetet szednek tanítás helyett, lesz, ahol a szülőkkel közösen élőlánccal ölelik körbe az iskolát.

 

©

A 12 pontban olyan fontos problémákat gyűjtöttek össze, amelyeknek a legsürgetőbb lenne a megoldásuk. Ilyen például, hogy  jövőre ne kelljen harmincezer szakközépiskolásnak olyan tárgyból érettségiznie emelt szinten, amelyikről egy hónapja hallottak először, és ne kelljen lemondani továbbtanulási terveikről, mert nem tudnak abból érettségizni, amiből eddig készültek, csak egy dátumot kellene megváltoztatni a megfelelő rendeletben.

Illetve, hogy a Köznevelési Kerekasztalon zajló tárgyalásokról is írnak, amik nem elfogadhatóak szerintük, ugyanis a megjelent szervezetek nem kompetensek a köznevelés belső problémáit illetően illetve. A KLIK megszüntetéséről azt gondolják, nem megoldás a problémára, mert egyelőre csak ígéretek vannak ezzel kapcsolatban, de azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz helyette. Szerintük egyelőre minden jel arra utal, hogy csak egy átnevezés, “márkanévcsere” történik, de a rossz, államilag központosított rendszer megmarad.

Valamint felhívják a figyelmet arra is, hogyha továbbra sem veszik őket komolyan, akkor folytatni fogják és hétről-hétre egyre tovább fog tartani a sztrájk.

A teljes kiskáté szövegét itt olvashatja:


Hozzászólások