Néhány új név is szerepel idén a legbefolyásosabb magyar nők listáján

Néhány új név is szerepel idén a legbefolyásosabb magyar nők listáján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Újra elkészítette immár hagyományos listáját a Forbes magazin, és kiderült, hogy média szekcióban az RTL Klub vezérigazgatója, Vidus Gabriella, míg kulturális területen Eszenyi Enikő végzett az élen.

A Forbes magyar nyelvű magazinja immár hagyományosan minden évben összegyűjti egy listána legbefolyásosabb magyar nőket, az üzleti élet, a média, a közélet és a kultúra kategóriákban. A listákat úgy állították össze, hogy adatokat gyűjtöttek a jelölt pozíciójáról, alkalmazottainak számáról, a rendelkezésére álló büdzséről, az általa elért emberek számáról. Az első szűkítés után háttérbeszélgetések révén tudtak meg többet a szereplőkről. A végső sorrendről aztán a szerkesztőség szavazott. A teljes lista a magazin március 30-ai számában jelenik meg, de az élen végzettek névsora már ismert.

Az üzleti élet területén  Balogh Gabriella, a Goodstep Consulting, Step Consulting ügyvezetője végzett az első helyen, Beke Zsuzsa a Richter Ge­deon Nyrt. kommunikációs igazgatója és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója előtt. A közéletben a tavalyi évhez hasonlóan Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége számít a legfontosabb személyiségnek a magazin szerint. Őt Szemerkényi Réka, washingtoni nagykövet és Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013-ban kinevezett elnöke követi.

©

A kulturális életben Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a legbefolyásosabb, míg a második Havas Ágnes, a Fimalap vezérigazgatója, a harmadik pedig Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója lett a listán.

Kaminsky Fanny, Habony Árpád volt felesége és a Fidesz-frakció kommunikációs tanácsadója idén már a dobogóra is felkerült média kategóriában, őt előzi meg Király Mária, a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. operatív igazgatója és az élen végző Vidus Gabriella, az RTL Klub vezérigazgatója. A legjobb tízben pedig immár ott szerepel Szalai Vivien, a TV2 nemrég kinevezett hírigazgatója is.