Terézváros kitenné a lúgtámadással vádolt orvost, de egyelőre nem megy

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyermekorvosként dolgozik a szeretője elleni lúgtámadással vádolt orvos a VI. kerületben, az önkormányzat pedig megpróbált felmondani neki, de egyelőre nem találtak rá jogi megoldást. Azt kérik, önként mondjon fel a férfi, de holnap összeül az önkormányzat humán bizottsága is.

Megdöbbenéssel értesült a terézvárosi önkormányzat arról, hogy a kerületben kapott gyermekorvosi praxist az a B. Krisztián, akit a volt szeretője elleni bestiális támadással vádolnak.

Csütörtökön a Népszabadság számolt be arról, hogy vádak szerint a volt szeretőjét maró lúggal leöntő B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt vezetője és Mikola István volt egészségügyi miniszter unokaöccse azóta gyermekorvosi praxist kapott a VI. kerületben. A lap szerint B. Krisztián tavaly kapott állást a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálattól.

Az önkormányzat ezután közölte, hogy a férfi 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, az ehhez szükséges összes jogi és egyéb feltételnek megfelelt, azt a hatóság is engedélyezte. Ezek alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy egészségügyi ellátási szerződést köt vele, ha a szükséges engedélyeket beszerzi. "A képviselők előtt ekkor sem volt ismert, hogy a korábban nyilvánosságot kapott bűncselekmény elkövetésének gyanúja B. Krisztiánnal szemben fogalmazódott meg" – írták.

Most viszont, hogy ez kiderült, az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, de nem találtak benne olyan passzust, amely alapján a jelenlegi helyzet miatt fel lehetne neki mondani, ezért felkérték az orvost, "hogy önként bontsa fel a szerződést".

B. Krisztián azt közölte, igaztalanul vádolják, és megilleti őt az ártatlanság vélelme, munkájával kapcsolatban pedig szerinte semmilyen panasz és kifogás nem merült fel.

"Az önkormányzat keresi a helyzet megoldásának további jogi lehetőségeit, a humán bizottság elnöke a holnapi napra rendkívüli zárt ülést hívott össze" – írták.

A vád szerint B. Krisztián 2013. március 12-én reggel 8 óra előtt annak lakásában támadta meg áldozatát, a volt szeretőjét, akit előbb a földre teperte, majd kábító hatású injekciót adott a combjába, végül leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott. Bár a rendőrség vádemelést javasolt a Fővárosi Főügyészségnek, 2014-ben egyszer már megszüntették az eljárást a férfi ellen, az ügyészség az áldozat panaszára idén rendelte el újra a nyomozást, azóta pedig vádat is emeltek a férfi ellen.

Hozzászólások