"A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon": ezért kell az új Emmi-államtitkárság

"A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon": ezért kell az új Emmi-államtitkárság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült, miért kell keresztényüldözés-ellenes államtitkárság 930 milliós büdzsével az Emmibe: mert a keresztényeket üldözik a világban a legjobban. Legalább is ez a kormány álláspontja.

Keresztényüldözés-ellenes államtitkárság jön létre az Emmin belül, terjedt futótűzként a hír a magyar interneten. Mint mindenki az országban, mi is tudni akartuk, hogyan akarja megvédeni a világ veszélyeztetett keresztényeit az Emmi 930 millió forinttal a kezében. (Tokfalvi Elek véleményét itt olvashatja a lépésről.) A Török Tamás diplomata által vezetett államtitkárság ötlete Orbán és Balog fejéből azután pattant ki, hogy a Vatikánban jártak, és ott közel-keleti keresztény vezetőkkel cseréltek eszmét. Ezután megszületett a döntés: szükség van "a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra".

Az Emmi úgy látja, ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, a vallása miatt megölt, minden öt emberből négy keresztény. 81 országban üldözik őket, és 200 millió keresztény él olyan területen, ahol diszkriminálják őket. (A világban ma 2,2 milliárd keresztény él - a szerk.)

A kormány a következőket tervezi tenni:

-segíteni az üldözött keresztényeket

-felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét az üldözöttek tarthatatlan helyzetére

-humanitárius akciókat koordinálni

A kormány mindezt a helyben való segítségnyújtás elvével kombinálva akarja megvalósítani, vagyis feltehetőleg nem lesznek olyan kormányzati intézkedések, mint a több ezer, azóta sem fellelt közel-keleti keresztény család befogadása.

Hozzászólások