szerző:
MTI

Szijjártó Péter egy sajtóesemény során megerősítette, hogy Donald Trump találkozóra hívta Orbánt, amelynek konkrét időpontjáról és részleteiről szóló egyeztetést az új elnök januári hivatalba lépése után kezdődhet meg.

"I'm a big fan of Hungary"

– Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint az Egyesült Államok megválasztott elnöke az Orbán Viktorral való telefonbeszélgetés során szó szerint így fejezte ki, hogy mindig is nagy tisztelője volt Magyarországnak. Szijjártó a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft.-vel aláírt stratégiai partnerségi megállapodás után kérdésre válaszolva beszélt Orbán és Trump szerdai telefonbeszélgetésének részleteiről.

A külügyminiszter szerint Donald Trump azzal kezdte a beszélgetést, hogy megköszönte Orbán Viktornak az amerikai magyar közösség támogatását; nagyon sokat jelentett számára, hogy az amerikai magyarok nagy számban álltak mellé, és ennek komoly jelentősége volt a győzelmében is.

Donald Trump elmondta azt is, hogy respektálja a magyar miniszterelnök, Magyarország és a magyar gazdaság teljesítményét, valamint arról is beszélt, hogy izgalmas idők jönnek most a világban, ezért érdeklődéssel és várakozással tekint a közös munka elé a magyar miniszterelnökkel és Magyarországgal.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy Donald Trump találkozóra hívta a magyar miniszterelnököt, amelynek konkrét időpontjáról és részleteiről szóló egyeztetést az új elnök januári hivatalba lépése után kezdődhet meg.

Szijjártó Péter szerint a telefonbeszélgetésből világosan kiderült, hogy két olyan politikusról van szó, akik egészen újfajta megközelítéssel állnak a világ kihívásai elé. Úgy vélte: az az új típusú megközelítés figyelhető meg Donald Trump kampányban elmondott beszédeiből, illetve gazdaságpolitikára és külpolitikára vonatkozó terveiből, mint amilyen új típusú megoldásokkal Magyarország nem csak túlélt 2010-ben, hanem a "megoldás részévé vált Európában és a világban is".

©

A telefonbeszélgetés megerősítette, hogy Magyarország és Európa számára is kedvező választói döntés született az Egyesült Államokban. Magyarország számára jó hír, hogy végül Donald Trump nyerte el az amerikai emberek bizalmát – tette hozzá Szijjártó.

Trump meghívta Orbánt Washingtonba a telefonbeszélgetésük után

A megválasztott amerikai elnök telefonon egyeztetett a magyar kormányfővel, akit meghívott Washingtonba. Orbán Viktor jót poénkodott Donald Trumppal azon, hogy régen járt az amerikai fővárosban, mivel szerinte fekete bárányként kezelték ott. A megválasztott amerikai elnök erre annyit válaszolt nevetve, hogy őt is - derül ki abból az interjúból, amit Orbán Viktor adott a Világgazdaságnak.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Visszavonul Conor McGregor

Visszavonul Conor McGregor

Ön is szavazhat arról, hogy melyik volt 2018 legjobb magyar könyve

Ön is szavazhat arról, hogy melyik volt 2018 legjobb magyar könyve

Ripityára törte a combcsontját az az avar kori lovas, akinek most mutatták be a sírját

Ripityára törte a combcsontját az az avar kori lovas, akinek most mutatták be a sírját

Itt a legújabb Ferrari, amiből ez az egyetlen darab készült – videó

Itt a legújabb Ferrari, amiből ez az egyetlen darab készült – videó

Index: Orosz kémeknek ágyazott meg a kormány

Index: Orosz kémeknek ágyazott meg a kormány

Megtarthatja az ötmilliót a Szögi Lajost meglincselő férfi?

Megtarthatja az ötmilliót a Szögi Lajost meglincselő férfi?