Egy nappal a lex CEU előtt fűzte szorosabbra a Corvinus az együttműködést az egyetemmel

Egy nappal a lex CEU előtt fűzte szorosabbra a Corvinus az együttműködést az egyetemmel

Utolsó frissítés:

Windisch Judit Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Állásfoglalásra kértük a CEU ellehetetlenítését célzó törvény ügyében Lánczi Andrást, a Corvinus rektorát, akit Orbán Viktor egyik főtanácsadójaként tartanak számon. A hvg.hu számára megküldött válaszból hiányzik a kemény állásfoglalás, de sokat mondó, hogy Lánczi emlékeztet arra: intézménye nevében ő március 27-én írt alá együttműködési megállapodást a CEU-val.

A hvg.hu tudni szerette volna, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem elfogadhatónak tartja-e a felsőoktatási törvény tervezett módosítását, amely az európai térségen kívüli egyetemeket hozná kellemetlen helyzetbe.

"Minden Magyarországon működő egyetem érdeke az, hogy a hazai felsőoktatás az intézmények sokféleségét tiszteletben tartó és minden érintett számára egységes feltételeket teremtő jogi környezetben működjön" – írja közleményként kiadott válaszában Lánczi András rektor. Szerinte ez teremti meg annak alapját, hogy a hazai és a nemzetközi felsőoktatási térben minden intézmény versenyképes lehessen.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-európai Egyetem között az elmúlt időszakban erősödött az oktatási és kutatási kapcsolat – folytatja a magyar egyetem vezetője.

Több hónapos előkészítés eredményeként a két egyetem együttműködési megállapodást kötött, melyet 2017. március 27-én írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és kancellárja. A Budapesti Corvinus Egyetem a jövőben is számít a kapcsolatból származó, a hallgatók, oktatók és kutatók számára megnyíló kölcsönös előnyökre.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy innentől a kölcsönös előnyökkel a Corvinus is csak akkor tud élni, ha a CEU ellehetetlenítéséről eláll a kormánytöbbség. Március 28-án este ugyanis benyújtották azt a kormányzati törvénytervezetet, amelynek egyik paragrafusa kizárólag a Soros György által alapított egyetemet hozza kellemetlen helyzetbe.

Hozzászólások