szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pencz Andrást nem alkalmazza tovább Budafok–Tétény önkormányzata, miután kiderült, hogy a polgármester álláspontjával eltérően Momentum-tagként ő is a népszavazás mellett állt ki az olimpia ügyében. Pencz az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul.

Az RTL Klub híradójában nyilatkozott először Pencz András, akivel nem dolgozik tovább a budatétényi önkormányzat, mert a Momentum mellé állt az olimpia elleni kampányban. Pencz több mint egy évig háttérmunkát végzett a hivatalban, és elmondása szerint azután bontottak vele szerződést, hogy leadták a népszavazáshoz gyűjtött aláírásokat. Pencz azt is elmondta, előre tudatta az önkormányzat elöljáróival, hogy tagja a később párttá alakuló szervezetnek.

Az önkormányzat azt állítja, azért kellett mennie, mert aláírásgyűjtést szervezett a kerület érdekével szemben. Az önkormányzat írásban reagált az ügyre, szerintük előre figyelmeztették Pencz Andrást, hogy ha a Momentum párttá alakul, nem tartanak tovább igényt a munkájára.

Ez az indok azonban a szerződésbontáskor készült hangfelvételen azonban nem hangzott el.

A Momentum az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordult, arra kéri a hatóságot, hogy szabjon ki bírságot az önkormányzatra hátrányos megkülönböztetés miatt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szekeres W. István Itthon

Eljutott oda a Momentum, ahol már nincsenek trollok

A Momentum Mozgalom átlépte az országhatárt, Szabadkán fórumozott, a Fidesz vajdasági magyar szövetségese pedig nem küldött trollokat a fórumra, de kiderült, hogy a kinti magyaroknak a párt támogatása nélkül nehéz boldogulniuk.