szerző:
hvg.hu

Ismét üres a zászlótartó a Magyar Rádió épületén.

Miután Áder János köztársasági elnök hétfőn este aláírta a felsőoktatási törvény CEU-t ellehetetlenítő módosítását, a CEU-párti tüntetők előbb a Sándor-palotánál gyülekeztek, majd a pesti oldalra átvonulva végül a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületénél kötöttek ki, ahol egy tüntető lány felmászott az épület homlokzatára, és kitűzött az amúgy üres zászlótartóba egy neki feladott EU-s zászlót. A jelenetről készült videót itt lehet megnézni!

Miután a lányt a rohamrendőrök segítségképp felhúzták egy felette lévő ablakba, majd kiengedték a főkapun, a tüntetés nem sokkal később, hajnali 2-fél 3 körül véget ért, a demonstrálók elmentek a térről.

Az Index azonban azt írja, reggelre le is vették az uniós zászlót a Magyar Rádió épületéről, a lap pedig egy fotót is közölt a homlokzatról, amelyen a zászlótartó ismét üresen áll.

A 444.hu később azt írta, nem a Magyar Rádió vetette le a zászlót, hanem a zászló tulajdonosa kérte azt vissza, aki hajnali fél 4 körül visszement érte, mert kellett neki. A rendőrök azt mondták neki, csináljon, amit akar, másszon fel, ha gondolja, de végül az épület gondnoka vagy portása szedte le a zászlót egy létra segítségével, amit végül így visszaadtak a tulajdonosának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

Teljes kijelzős, 48 megapixeles mobilt villantott a Honor

Teljes kijelzős, 48 megapixeles mobilt villantott a Honor

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

„Itt fogunk megpenészedni Nagyéren, de kilátó azért lesz”

„Itt fogunk megpenészedni Nagyéren, de kilátó azért lesz”

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Jövőre érkezik John le Carré új regénye

Jövőre érkezik John le Carré új regénye