Csütörtökön már tárgyalják is a Sándor-palota előtt lekapcsolt Gulyás Mártonék ügyét

Csütörtökön már tárgyalják is a Sándor-palota előtt lekapcsolt Gulyás Mártonék ügyét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gulyás Márton társai azt kérik, a nyilvános tárgyaláson jelenjenek meg minél többen.

Mint azt megértük, hétfő este a Sándor-palota előtti tüntetésen a rendőrök előállították az épületet narancssárga festékkel lefröcskölni akaró Gulyás Mártont, egy másik aktivisták, Varga Gergelyt pedig később, a lakásáról vitték el a rendőrök.

Bár a két férfi mellett kedden este tüntetést tartottak, nem engedték el őket, Gulyás Mártonék közéleti vlogjának, a Slejm - a torkon ragadt politika csapata pedig azt írta a Facebookon, hogy a két, csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt aktivista ügyét csütörtökön gyorsított eljárásban már tárgyalják is a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

"Csütörtökön fél 1-től tárgyalják gyorsított eljárásban a több mint két napja fogva tartott Gulyás Márton és Varga Gergő 'festékdobálós' ügyét. Az aktivisták hétfőn este a Sándor-palota előtti spontán tüntetésen a CEU-törvény aláírása ellen tiltakozva narancssárgára akarták festeni az épületet. A vád csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, ami 3 év szabadságvesztéssel büntethető" - írták.

Hozzáteszik, így azzal vádolja őket az ügyészség, hogy “kirívóan közösségellenes” és “erőszakos” magatartást tanúsítottak.

Gulyásék társai azt kérik, hogy mivel a tárgyalás nyilvános, legyenek ott minél többen.

Hozzászólások