Buliba csapott át a tüntetés az Oktogonnál - szól a techno és az Orbán, takarodj
percről percre

Buliba csapott át a tüntetés az Oktogonnál - szól a techno és az Orbán, takarodj

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tízezres tömeg gyűlt össze szerda délután a Hősök terén, hogy a CEU-t ellehetetlenítő jogszabály, illetve az úgynevezett civiltörvény ellen tiltakozzanak. A jó hangulatú demonstráció után a tömeg egy része a Fidesz Lendvay utcai székházához, majd a Kossuth térre, végül az Oktogonra vonult. Kiderült, szombat délután a Szabadság téren lesz a következő meghirdetett tüntetés.

Negyedik napja tartanak a tiltakozások Budapesten, szerdán a civiltörvény módosítása miatt tartanak demonstrációt a Hősök terén. A parlament előtt lévő javaslat szerint külföldről támogatottnak minősíthetnek civil szervezeteket, akikre más szabályok vonatkoznának. A Hősök Vétója - Heroes' Veto címet viselő tüntetésre előzetesen a Facebookon 13 ezren jelezték, hogy részt vesznek rajta, 15 ezren, hogy érdeklődnek iránta, és további 63 ezren kaptak rá meghívást.

Élő adásunk a tüntetésről:

1 2 3 4 5 6 7
18
Sorrend megfordítása

Lezárjuk tudósításunkat

Jó ideje változatlan a helyzet az Oktogonon, elköszönünk olvasóinktól és lezárjuk percről percre tudósításunkat.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

Hallotta már a "bajszos szar" skandálást technóra?

Itt a lehetőség. Eredeti remix az Oktogonról.

Sörválság van

Most érkezett a hír, hogy elfogyott a sör az oktogoni dohányboltban.

A rendőrség eltűnt

Különös módon a rendőrség felszívódott a környékről. Nem világos, miért, hiszen több százan vannak még az Oktogonon. Az érkező autókat a tüntetők fordítják vissza, így rajtuk múlik, hogy történik-e valamilyen összetűzés, vagy sem. A rendőrség nincs a közelben.

Itt elolvashatja L. Ritók Nóra beszédét

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője a Hősök terén beszélt arról, miért érez félelmet Magyarországon, miként tűntek el a magyarországi és EU-s pénzek, amihez nyúlhatnak, illetve miért kell nekik más támogatókhoz fordulniuk.

Olvassa el a teljes beszédet.

Kétféle zene is szól az Oktogonon

Lehet választani: techno vagy ismertebb, dallamosabb zene, ahol például Bëlga, vagy Szabó Balázs bandája szól.

Egyes tüntetők amúgy komolyan vették a "hozzatok enni" felszólítást, és rengeteg sajtburgert vettek a McDonald's-ban, amit aztán a tüntetők között osztottak szét.

1 2 3 4 5 6 7
18
Hozzászólások