szerző:
hvg.hu

A magyar kormány óriási vitát kiváltó intézkedései kerültek napirendre szerdán délután az Európai Parlamentben. A brüsszeli ülésen Orbán Viktor személyesen próbálta megvédeni a sok szempontból védhetetlen CEU-ellenes törvény elfogadását, de nem csak szocialista, liberális, vagy zöld oldalról kapott sallereket, hanem a néppártiak közül is többen bírálták.

  • a szerdai ülés első napirendi pontja volt a magyarországi helyzetről szóló európai bizottsági állásfoglalás
  • Orbán Viktor is felszólalt a parlamenti vitában, hosszan sorosozott, a CEU elleni és civilekről szóló szabályokat védte
  • a kormányfőnek az Európai Néppártban (EPP) a saját pártcsaládjába tartozókat is meg kellett győznie
  • megmagyarázta, mit jelent szerinte az illiberális demokrácia
  • Manfred Weber, az EPP-frakció elnöke kritizálta ugyan Orbánt, de nem rúgná ki a Fideszt a néppártból  
1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Itt az eddigi legviccesebb CÖF-tüntetéses videó

Brüsszelben tüntetett a Civil Összefogás Fórum több tagja – melyről a HVG kiderítette, 500 milliót kaphatott az MVM-től –, a Soros-lobbi ellen. Nézze meg a megmozdulást Benny Hill zenéjére.

 

Orbán találkozott a néppárt frakcióvezetőjével

Hogy Orbán és Manfred Weber miről beszélt a Magyarországról szóló vita előtt, azt egyelőre nem közölték.

©

Az ülés elkezdődött, köszöntik a Srí Lanka-i vendégeket

Az Európai Parlament elnöke bejelentéseivel kezdődik a plenáris ülés, Orbán Viktor egyelőre a termen kívül várakozik. Antonio Tajani vendégeket köszönt, és döntéseket ismertet.

Gyülekező Brüsszelben, egyelőre a sajtópáholy a legzsúfoltabb

A sajtópáholy tele, és nem csak magyarokkal, lassan a képviselők is beérnek az ülésterembe. Szó szerint becsengettek Brüsszelbe (gyors megjegyzés: az EP havonta egyszer ülésezik Strasbourgban, de Brüsszelben is van plenáris tanácskozás, mint a mai is). Kétórás vitára várják a képviselők a bizottság képviselőjét és a magyar kormányfőt.

Orbánnak meg kell állítania Brüsszelt, mert határozatot terveznek ellene

Kattintson és olvassa el beharangozó cikkünket!

A Fidesz 1988-as önmagával kampányol a néppártnál

A Fidesz EP-képviselői levelet írtak néppárti frakciótársaiknak, hogy elmagyarázzák, miért tartoznak még mindig a konzervatívok európai közösségébe. Ebben arra emlékeztetnek, hogy a Fidesz 1988. óta mindent megtett a demokratikus átmenetért, és azóta is így formálja az országot. Érdekes, régen nem olvashattunk a kormánypárttól olyat, amikor liberális gyökereikre emlékeztetnek. Meglátjuk, Orbán Viktor mai érvelésében ez mennyire köszönt vissza.

Eljárás indul a lex CEU miatt Brüsszelben

Uniós jogba ütközik a felsőoktatási törvény CEU-t ellehetetlenítő módosítása, mivel korlátozhatja a szabad szolgáltatásnyújtás elvét. Ezért az Európai Bizottság figyelmeztető levelet küld a magyar kormánynak, ami a kötelezettségszegési eljárás első szakasz – írta az Eurológus.
1 2 3 4 5 6

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
50 ezer forintra bírságolják, aki felsózza a járdáját

50 ezer forintra bírságolják, aki felsózza a járdáját

Vesztésre áll a YouTube az EU elleni harcban

Vesztésre áll a YouTube az EU elleni harcban

„Volt olyan lakás, hogy 50 millió volt rá az áfakedvezmény” – az elhibázott élénkítés után 2020-ra fog padlót a lakásépítési szektor

„Volt olyan lakás, hogy 50 millió volt rá az áfakedvezmény” – az elhibázott élénkítés után 2020-ra fog padlót a lakásépítési szektor

Papírpalettákkal ötvözi a logisztikai csúcstechnológiát az IKEA Soroksáron

Papírpalettákkal ötvözi a logisztikai csúcstechnológiát az IKEA Soroksáron

Ha a kormány nem lép, a nyugdíjasok jövő novemberig hiteleznek az államnak

Ha a kormány nem lép, a nyugdíjasok jövő novemberig hiteleznek az államnak

A Microsoft-ügy után a MÁV-nál nyert tendert Orbán testvérének barátja

A Microsoft-ügy után a MÁV-nál nyert tendert Orbán testvérének barátja