szerző:
hvg.hu

„Román kamionban próbálkozott 32 migráns Ártánd-Bors határátkelőnél” – írja a „nemzeti” ””hírügynökség””

Román kamionban próbáltak Magyarországra csempészni 32 embert (emtéiül: migránst) Ártánd-Bors határátkelőnél szombat hajnalban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel. A határátkelőn egy román forgalmi rendszámú kamion jelentkezett belépésre szombat hajnalban. Miközben a román határőr a sofőr iratait ellenőrizte, a magyar határőröknek feltűnt, hogy a kamion ponyvájának felső része ki van lyukasztva.

Az ellenőrzésekor kiderült, a dobozok közt 32 személy (MTI: illegális bevándorló) tartózkodik, akik nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges iratokkal - mondta.     

A magukat irakiaknak mondó emberek közt 6 nő, 13 gyermek és 13 férfi volt, akikkel szemben az eljárást a román hatóságok folytatják le.

A rendőrség a honlapján képeket is közzétett az intézkedésről.

©
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!