szerző:
hvg.hu

Északon egy kevéssel jobb lesz a helyzet, mint a déli megyékben. A Nyugat-Dunántúlon pedig már viharokra is számítani kell csütörtök délutántól.

Néhány napra visszatért a múlt hét szelleme: csütörtökön még szinte zavartalan lesz a hőség, hajnalra sem hűl le az idő. Erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra másodfokú, illetve harmadfokú figyelmeztetést adott ki a kánikula miatt.

A narancsszínnel jelzett területeken a napi középhőmérséklet 27, a piros megyékben 29 fok fölött alakul.

©

Csütörtökön tehát túlnyomóan derült, napos idő várható a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon helyenként több gomoly- és fátyolfelhővel. Délután a Nyugat-Dunántúlon néhol zápor, zivatar kialakulhat, egyébként nem lesz csapadék. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre lehet számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 38 fok között valószínű. Késő estére 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

A hétvégére némileg lehűl az idő, ezt már csütörtök este zivatarok vezethetik fel a Dunántúlon, emiatt elsőfokú figyelmeztetést tartanak érvényben három nyugati megyében:

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!