Tüntettek ellene a szülők és a diákok, mégis ő lett az algyői igazgató

Tüntettek ellene a szülők és a diákok, mégis ő lett az algyői igazgató

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szülők szerint osztályfőnökként sem vált be a most igazgatónak kinevezett tanár, ezért a nyáron még tüntettek is ellene.

Hiába tüntettek a szülők és a diákok nyár közepén Gondáné Pűl Ildikó kinevezése ellen, Palkovics László oktatási államtitkár mégis őt nevezte ki az algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatójának - számolt be az RTL Klub Híradója.

A kinevezési ünnepségen a Klebelsberg Központ elnöke éppen arról beszélt, bár sokan fogalmaztak meg különböző igényeket, a legfontosabb a szülők és a diákok véleménye, Algyőn ezt pont nem vették figyelembe. A nyár közepén tartott tüntetésen ugyanis a szülők és diákok arról beszéltek, Gondánéval korábban osztályfőnökként sem voltak megelégedve, ezért nem szeretnék, ha ő vezetné az iskolát.

Az algyői történet nem kirívó, az utóbbi hetekben egyre több iskolaigazgatót váltott le a kormány a tantestület és a szülők tiltakozása ellenére. A II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatói posztjára egy fideszes volt alpolgármester került, a Dózsa György úti XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola élére pedig az MSZP-s önkormányzat, a nevelőtestület és a szülők tiltakozása ellenére Újkenéz volt fideszes polgármesterét nevezték ki. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot tíz éve vezető igazgató újrapályázását indoklás nélkül nem támogatta az oktatási kabinet, Balog Zoltán miniszter végül megkegyelmezett az igazgatónak, aki végül még egy évig maradhat az iskola élén.

Az oktatáspolitikát korábban kritizáló makói József Attila Gimnázium igazgatóját pedig 22 év után küldték el annak ellenére, hogy más nem is pályázott a posztjára. Rója István néhány napja nyílt levélben írt arról, a központosítás után milyen nehézségei voltak az általa vezetett gimnáziumnak, aztóta azonban kiderült, politika pályára lép: az MSZP őt indítja az orszggyűlési választáson jövőre Makón és Hódmezővásárhelyen.

Hozzászólások