szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlament őszi szezonja is úgy kezdődött, ahogy azt tavasszal megszoktuk: durva személyeskedéssel Orbán Viktor és Vona Gábor között. Pedig a kormányfő szerint azt nem is szabad az ő székéből megtenni.

Orbán Viktor napirend előtt dicsérte meg kormányát, majd bejelentette a Soros-tervről szóló konzultációt. Vona Gábornak öt perc jutott reagálásra, mivel a kormányfő nem lépte túl a 20 perces időkeretet. A Jobbik elnöke nem különösebben figyelt arra, hogy a konkrét beszédre válaszoljon, inkább saját kampánynyitót tartott szemben Orbán Viktorral.

A kormányfő szerinte leszálló ágra állította az országot, miközben lánglelkű demokratából despota lett. Kádár és Rákosi szellemét idézi a Házba Orbán, vágta oda neki a Jobbik elnöke. Orbánnak szét kellene néznie, kik vették körbe őt 1989-ben és kik most, szerinte mára nem maradt más, csak a foci, a szotyi és a kisvasút – mondta. Kijelentette, hogy 2018-ban a Jobbik fogja nyerni a választásokat, és elszámoltatás lesz. Azt is elmondta, kivel fogják kezdeni:

Önnel, miniszterelnök úr!

Örömmel vállalja Vona azt is, hogy a kormánypárti média ezért megpróbálja karaktergyilkolni őt.

Nos, a karakter elleni támadást Orbán Viktor meg is kezdte. Nem reagált semmire, amit Vona mondott. Szerinte a személyeskedés oka mindössze az, hogy lassan már nem is látszik a Jobbik (a többi ellenzéki párttal együtt) a közvéleménykutatásokban.

De személyeskedve nem lehet abban a székben ülni, ahol ő ül

– adott tanácsot Orbán Viktor még általánosságban. Majd Vona Gáborhoz fordulva azt mondta:

a kormányzáshoz komolyabb eszközre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz.

Ezzel pedig Orbán már másodszor utalt azokra a kormánypárti sajtóban harsogott pletykára, amely Vona Gábor szexuális orientációt kérdőjelezi meg. Korábban azt mondta Vonának: nem ő szokott más férfiak szoknyája mögé bújni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Paramount+ néven indul új streaming szolgáltató, ami idővel Magyarországon is elérhető lesz

Paramount+ néven indul új streaming szolgáltató, ami idővel Magyarországon is elérhető lesz

Izraelben engedélyezték, hogy a be nem oltottak adatait átadják a hatóságoknak

Izraelben engedélyezték, hogy a be nem oltottak adatait átadják a hatóságoknak