szerző:
hvg.hu

Lázár János állításai a Kormányinfón dióhéjban: a magyarok nem a kormány kétéves kampánya miatt őrültek meg Őcsényben, mindig is jellemző volt ránk az idegenekkel szembeni gyanakvás. Nem változtatják meg a választójogi törvényt, legyen mögötte bármilyen ellenzéki összefogás is. Megfontolandó, hogy az elismert menekültekért felvilágosító kampány induljon. Simicska, Jobbik és a többiek sunyiskodtak a plakátok ügyében, a kormánynak ebben tiszta a keze. Kifizetik a kórházak adósságait, Lázár szerint nem lehet megállapítani, hogy hol folyik rossz gazdálkodás, és hol van alulfinanszírozás.

1 2
Sorrend megfordítása

Véget is ér a Kormányinfó

A jövő héten pedig jubilál a kormányzati kommunikáció zászlóshajója! Tartsanak akkor is velünk!

Ez most bók vagy kritika Lázártól?

Lázár szerint a kormány legalább úgy igyekszik hitelesen informálni a népet, mint a 444.

Lázár: magyarok alapból gyanakodnak az idegenekkel szemben

Lázár szerint az autókat nem szabad agyonadóztatni egy autóösszeszerelésre szakosodott országban, ahol az autó státuszszimbólum is.

Lázár szerint a kormány nem felelős az őcsényihez hasonló extrém hisztériáért, "ilyenek vagyunk", mi magyarok.

8 millió ember megkapja majd a Soros-tervről szóló konzulátciót, aztán eldönti, hogy kidobja-e vagy visszaküldi, mondja Lázár, általában egymillióan töltik ki. Nem tudja hitelt érdemlően cáfolni, hogy nem csúsztat a konzultációs kérdőív.  

Őcsény: jön egy pozitív kampány az elismert menekültekről?

Őcsény: a kormánynak nincs álláspontja az ügyben, Lázár szerint jobb lett volna ott megbeszélni helyben a dolgokat. "Megfontolandó", hogy legyen-e egy felvilágosító kampány az elismert menekültekről, hogy ne rettegjenek tőlük.

Az új konzultáció anyagi részletei majd a végén lesznek nyilvánosak.  

Tudta? Soros György ügyvédeket fogadott fel, hogy bepereljék a magyar államot

Mi lesz a hódmezővásárhelyi tramtrainnel? Fónagy János szerint nem lesz villamosítva a sín, hanem hibrid villamosok lesznek, miért akkor a nagy drágaság? Lázár arról beszél, most van közbeszerzés a vasút korszerűsítéséről, a pontos árakat később lehet majd csak megtudni. 30 milliárdos EU-s forrásra számítanak ebben a projektben.

A Soros-terv kérdései egy korábbi, 2015-ös Soros-cikk az alapja, amelyet később módosított, finomított, akkor miért mégis erről kérdez a kormány? Soros ügyvédeket fogadott, hogy pereljék be a magyar államot, mondja Lázár. Az EU pedig átemelte a 2015-ös Soros-cikk több elemét, ezért erre kérdez a kormány. "Akinek több pénze van, miért ér el többet az EU-ban?" Lázár ezt is feltette volna a kérdőívre.    

Most már nem szabad "babrálni" a választási törvényben

Lázár kutatott a Fővárosi Levéltárban, nem árulja el, mit. A Szentháromság téren lévő épületben, ahol az NGM költözik, egy raktárhelyiség van, ezt költöztetnék el.

©

Mi lesz a választójogi törvény módosításával, ami mögött összellenzéki egyetértés van? Szégyenteljes a Gyurcsány-féle álláspont, hogy a külhoni magyarok ne szavazhassanak. Fél évvel a választások előtt nem szabad "babrálni" a választási törvénnyel.

Nem módosítják a plakáttörvényt az új helyzetben

Mindenki pontosan tudja, hogy Soros György javaslatokat fogalmazott meg, "Brüsszel csókkal fogadta őt", az embereknek joguk van erről véleményt formálni.

Módosítják-e a városképi törvényt a Jobbik-plakát ügyben? Nem, jelenti ki Lázár, és nem foglalkozik az üggyel politikai értelemben. "Engem az érdekel, hogy mindenki betartsa a törvényeket."

Zongorát minden iskolába – sajnos vannak olyan énekórák, amelyeken nem áll rendelkezésre zongora, ezt a hiányosságot pótolni kell.

  

Simicska és a Jobbik vitt politikát a plakátügybe, mondja Lázár, nem a kormány

Csak 10 hónap késedelem (a mostani 22 hónap helyett) lesz Paks II. létrehozásában, 2026-ra lehet átadás, "most ezen dolgozunk az oroszokkal". Hetente 3-4 napot is egyeztetnek a felek.

Plakátügy: Lázár szerint nincs diktatúra, nem ért ebben egyet Vona Gáborral. A plakátkommandókat kitaláló Lázár szerint fontos, hogy a kormányhivatalok jogalkalmazók. Áll bármilyen bírósági vizsgálat elő a kormány. Elvárható lett volna, hogy bejelentse a Jobbik, hogy plakáthelyeket vett. Sunyogásszagot érez Lázár. "Nem a kormányhivatalok csináltak ebből politikát", mondja Lázár, annak a kormánynak a minisztere, amely a városképi törvényben szabályozta a kérdést, csak hogy ne kelljen látni a számukra kényelmetlen lopós plakátokat.

©

 

Megint kifizetik a kórházi adósságokat

Védőoltások: érdemes lenne a bárányhímlő ellenes oltást kötelezővé és ingyenessé tenni, ezt fontolgatja a kormány. Kérdés, hogy a B típusú agyhártyagyulladás elleni vakcina legyen-e ingyenes, és annak megújítása is, a rotavírus és a kamaszoknak részlegesen a hepatitsz-C elleni oltás is ingyenessé válhat.

Mi lesz a kórházak adósságával? A kormány kifizeti ezeket, mondja Lázár, valószínűleg év végén. Nehéz megmondani, hogy melyik kórház gazdálkodik rosszul, és melyik alulfinanszírozott.

Indul a reptérfejlesztési program

220 milliárdos fejlesztés zajlik hálózatfejlesztés és e-ügyintézés terén. Sok ügyfélkapunál nem elégséges a netelátás az ügyintézésre, vallja be Lázár.

Kapacitásbővítés lesz a kecskeméti Mercedes-gyárban, ez kiemelt ügy lett, és Szeged, Békéscsaba, Győr, Debrecen és más térségekben fejleszteni fogják a regionális reptereket.

Dolgozók a kecskeméti Mercedes gyárban.
©

Kiemelt és oktatási kórház lesz a Szent Ferenc Kórház, amely a egyházi tulajdonban van.

1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nem a Wizz Airrel, inkább a dolgozóival hadakozik a Budapestről kivonuló Ryanair

Nem a Wizz Airrel, inkább a dolgozóival hadakozik a Budapestről kivonuló Ryanair

Magyarországon a 600 lóerős új Audi RS6 kombi, ami kicsit hibrid és nagyon V8 biturbó

Magyarországon a 600 lóerős új Audi RS6 kombi, ami kicsit hibrid és nagyon V8 biturbó

Országos hiány van K-vitaminból

Országos hiány van K-vitaminból

Csehország amerikai katonai helikoptereket vásárol

Csehország amerikai katonai helikoptereket vásárol

Robert De Niro fontos díjat kap

Robert De Niro fontos díjat kap

Gáztámadás: hogyan gazdagszik Mészáros a rezsipénzeken?

Gáztámadás: hogyan gazdagszik Mészáros a rezsipénzeken?