szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lázár János állításai a Kormányinfón dióhéjban: a magyarok nem a kormány kétéves kampánya miatt őrültek meg Őcsényben, mindig is jellemző volt ránk az idegenekkel szembeni gyanakvás. Nem változtatják meg a választójogi törvényt, legyen mögötte bármilyen ellenzéki összefogás is. Megfontolandó, hogy az elismert menekültekért felvilágosító kampány induljon. Simicska, Jobbik és a többiek sunyiskodtak a plakátok ügyében, a kormánynak ebben tiszta a keze. Kifizetik a kórházak adósságait, Lázár szerint nem lehet megállapítani, hogy hol folyik rossz gazdálkodás, és hol van alulfinanszírozás.

1 2
Sorrend megfordítása

Véget is ér a Kormányinfó

A jövő héten pedig jubilál a kormányzati kommunikáció zászlóshajója! Tartsanak akkor is velünk!

Ez most bók vagy kritika Lázártól?

Lázár szerint a kormány legalább úgy igyekszik hitelesen informálni a népet, mint a 444.

Lázár: magyarok alapból gyanakodnak az idegenekkel szemben

Lázár szerint az autókat nem szabad agyonadóztatni egy autóösszeszerelésre szakosodott országban, ahol az autó státuszszimbólum is.

Lázár szerint a kormány nem felelős az őcsényihez hasonló extrém hisztériáért, "ilyenek vagyunk", mi magyarok.

8 millió ember megkapja majd a Soros-tervről szóló konzulátciót, aztán eldönti, hogy kidobja-e vagy visszaküldi, mondja Lázár, általában egymillióan töltik ki. Nem tudja hitelt érdemlően cáfolni, hogy nem csúsztat a konzultációs kérdőív.  

Őcsény: jön egy pozitív kampány az elismert menekültekről?

Őcsény: a kormánynak nincs álláspontja az ügyben, Lázár szerint jobb lett volna ott megbeszélni helyben a dolgokat. "Megfontolandó", hogy legyen-e egy felvilágosító kampány az elismert menekültekről, hogy ne rettegjenek tőlük.

Az új konzultáció anyagi részletei majd a végén lesznek nyilvánosak.  

Tudta? Soros György ügyvédeket fogadott fel, hogy bepereljék a magyar államot

Mi lesz a hódmezővásárhelyi tramtrainnel? Fónagy János szerint nem lesz villamosítva a sín, hanem hibrid villamosok lesznek, miért akkor a nagy drágaság? Lázár arról beszél, most van közbeszerzés a vasút korszerűsítéséről, a pontos árakat később lehet majd csak megtudni. 30 milliárdos EU-s forrásra számítanak ebben a projektben.

A Soros-terv kérdései egy korábbi, 2015-ös Soros-cikk az alapja, amelyet később módosított, finomított, akkor miért mégis erről kérdez a kormány? Soros ügyvédeket fogadott, hogy pereljék be a magyar államot, mondja Lázár. Az EU pedig átemelte a 2015-ös Soros-cikk több elemét, ezért erre kérdez a kormány. "Akinek több pénze van, miért ér el többet az EU-ban?" Lázár ezt is feltette volna a kérdőívre.    

Most már nem szabad "babrálni" a választási törvényben

Lázár kutatott a Fővárosi Levéltárban, nem árulja el, mit. A Szentháromság téren lévő épületben, ahol az NGM költözik, egy raktárhelyiség van, ezt költöztetnék el.

©

Mi lesz a választójogi törvény módosításával, ami mögött összellenzéki egyetértés van? Szégyenteljes a Gyurcsány-féle álláspont, hogy a külhoni magyarok ne szavazhassanak. Fél évvel a választások előtt nem szabad "babrálni" a választási törvénnyel.

Nem módosítják a plakáttörvényt az új helyzetben

Mindenki pontosan tudja, hogy Soros György javaslatokat fogalmazott meg, "Brüsszel csókkal fogadta őt", az embereknek joguk van erről véleményt formálni.

Módosítják-e a városképi törvényt a Jobbik-plakát ügyben? Nem, jelenti ki Lázár, és nem foglalkozik az üggyel politikai értelemben. "Engem az érdekel, hogy mindenki betartsa a törvényeket."

Zongorát minden iskolába – sajnos vannak olyan énekórák, amelyeken nem áll rendelkezésre zongora, ezt a hiányosságot pótolni kell.

  

Simicska és a Jobbik vitt politikát a plakátügybe, mondja Lázár, nem a kormány

Csak 10 hónap késedelem (a mostani 22 hónap helyett) lesz Paks II. létrehozásában, 2026-ra lehet átadás, "most ezen dolgozunk az oroszokkal". Hetente 3-4 napot is egyeztetnek a felek.

Plakátügy: Lázár szerint nincs diktatúra, nem ért ebben egyet Vona Gáborral. A plakátkommandókat kitaláló Lázár szerint fontos, hogy a kormányhivatalok jogalkalmazók. Áll bármilyen bírósági vizsgálat elő a kormány. Elvárható lett volna, hogy bejelentse a Jobbik, hogy plakáthelyeket vett. Sunyogásszagot érez Lázár. "Nem a kormányhivatalok csináltak ebből politikát", mondja Lázár, annak a kormánynak a minisztere, amely a városképi törvényben szabályozta a kérdést, csak hogy ne kelljen látni a számukra kényelmetlen lopós plakátokat.

©

 

Megint kifizetik a kórházi adósságokat

Védőoltások: érdemes lenne a bárányhímlő ellenes oltást kötelezővé és ingyenessé tenni, ezt fontolgatja a kormány. Kérdés, hogy a B típusú agyhártyagyulladás elleni vakcina legyen-e ingyenes, és annak megújítása is, a rotavírus és a kamaszoknak részlegesen a hepatitsz-C elleni oltás is ingyenessé válhat.

Mi lesz a kórházak adósságával? A kormány kifizeti ezeket, mondja Lázár, valószínűleg év végén. Nehéz megmondani, hogy melyik kórház gazdálkodik rosszul, és melyik alulfinanszírozott.

Indul a reptérfejlesztési program

220 milliárdos fejlesztés zajlik hálózatfejlesztés és e-ügyintézés terén. Sok ügyfélkapunál nem elégséges a netelátás az ügyintézésre, vallja be Lázár.

Kapacitásbővítés lesz a kecskeméti Mercedes-gyárban, ez kiemelt ügy lett, és Szeged, Békéscsaba, Győr, Debrecen és más térségekben fejleszteni fogják a regionális reptereket.

Dolgozók a kecskeméti Mercedes gyárban.
©

Kiemelt és oktatási kórház lesz a Szent Ferenc Kórház, amely a egyházi tulajdonban van.

1 2

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép