szerző:
hvg.hu

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Lopás miatt két ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség.

Az egyik férfi még augusztus 7-én egy Király utcai gyorsétteremből lopta el az egyik alkalmazott – pulton felejtett – mobiltelefonját. Az ismeretlen férfiről felvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére.

©

A másik eset szeptember 1-jén történt Budapest XIII. kerületében, egy Szent István körúti vendéglátóhelyen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi a székre akasztott táskából ellopott egy pénztárcát a benne lévő okmányokkal és pénzzel együtt.

A férfi 30 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid barna hajú, a bűncselekmény elkövetésekor sötét színű zakót, kék hosszú ujjú fehér inget, kék színű hosszú nadrágot viselt.

Az elkövetőről egy térfigyelő kamera felvételt készített:

©

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. és XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!