„Kiskorúak is voltak, fiúk, lányok” – élőben hangzott el az újabb vád Kerényi ellen

„Kiskorúak is voltak, fiúk, lányok” – élőben hangzott el az újabb vád Kerényi ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Újabb, a korábbiaknál is erősebb állítást fogalmazott meg Czapáry Veronika író, költő az ATV Start műsorában. Megnevezte Kerényi Miklós Gábort, akinek szerinte kiskorú áldozatai is voltak, és erőszak is volt. Ő hat áldozatról tud, valamennyien hasonlóan mesélték el a nyúlkálást, amit „pacsizásnak” és „mogyorózásnak” hívtak.

„Kiskorúak is voltak, erőszak is volt, fiúk, lányok. Egy 13 éves fiú is volt” – szó szerint ezt állította Czapáry Veronika az ATV reggeli, élő adásában. A műsorvezető, Vujity Tvrtko kétszer is visszakérdezett az áldozatok korára, illetve arra, hogy az elkövető megegyezik azzal, akiről hétfőn este Maros Ákos beszélt.

Az általa ismert hat áldozat mindegyike férfi – pontosított később, a többiekről hallomásból értesült.

A jelenleg külföldön élő Maros Ákos színész, táncos, televíziós műsorvezető az ATV Egyenes Beszéd című műsorában névvel vállalta saját történetét: több mint húsz éve Szegeden Kerényi Miklós Gábor egy vállfával elfenekelte egy kollégiumi teremben. Akkor valamivel több mint 18 éves volt, vagyis ő mindezt már nagykorúként élte át, most a botrány hatására állt elő, de korábban is többeknek beszélt a vele történtekről.

Ugyanakkor Kerényi Miklós Gábornak voltak kiskorú áldozatai is, egyikük eltorzított hanggal, de meg fog szólalni az ATV-n. 13 éves volt – mondta kedd reggel Czapáry, aki maga is átélte a családon belüli erőszakot, illetve erről írt könyvet. Amikor a Marton-ügy kipattant, felzaklatta, ami a médiában történik, főleg az áldozathibáztatás – ezzel indokolta az író-költő, miért foglalkozott aktívan a témával, és miért áll ki most is, és nevezi meg az Operettszínház művészeti vezetőjét.

Az áldozatok, akikkel beszélt, nagyon hasonlóan mondták el a velük történteket: mindig azzal indul, hogy felnéznek az igazgatóra, aztán jön a szóbeli, verbális megalázás, aztán „egyszerűen bezárják” őket a szobába, nem mernek vele egyedül maradni – mondta az író. „Állandó, folyamatos nyúlkálás, pacsizás, amit a fiúk úgy hívnak, mogyorózás” – tette hozzá. De olyan eset is volt, amikor a liftet állította meg – utalt az egyik fiú esetére. Szerinte a fenekelés is visszatérő eset, pontosan úgy, ahogy azt Maros Ákos is elmondta.

Azért is vannak nehezebb helyzetben, mint Marton László esetén, mert meg vannak félemlítve – állította Czapáry, aki szerint az egész Operettszínház meg van félemlítve, mindenkinek azt mondták, hogy azonnal kirúgják, ha el merik mondani a történetüket. Olyan a bűvköre, érzelmileg tudja zsarolni az embereket, arra hivatkozva, hogy csak neki köszönhetnek mindent – magyarázta. Szerinte Kerényi fenyegetőzik és „őrjöngő fenevad”, mindent megpróbál, hogy leállítsa őket.

Azzal zsarolja őket, hogy ellehetetleníti a pályájukat máshol – indokolta Czapáry, miért nem mernek mások beszélni. Hiányolja a színházigazgatók kiállását, akiknek szerinte azt kellene mondani, hogy ha valaki felvállalja a vele történteket, azt nem fogják kinevetni, hanem akár be is fogadják – mondta.

Czapáry állítja, az összes áldozat vállalná bíróság előtt, hogy ezek valóban megtörténtek.

Kerényi Miklós Gábor nyugdíjazását kérte az Operettszínház művészeti vezetőjeként, ugyanakkor az Origón megjelent nyilatkozat szerint visszautasított minden állítást, pletykát és híresztelést, amelyek az elmúlt napokban érték.

©

 

 

Hozzászólások