Ítéletet hirdethetnek a férfi ügyében, aki egyben az apja is a saját unokájának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tápiószelei férfi rendszeresen gyógyszerrel kábította el a lányát, aki 2014-ben szülte meg a gyermekét. Az ügyészség szerint az anyja semmit sem tett azért, hogy az élettársa ne bántsa tovább a lányukat.

A Bors szerint hétfőn ítélethirdetés várható a Budapest Környéki Törvényszéken a tápiószelei családon belüli erőszak ügyében.

Egy férfi hónapokon át erőszakolta 2014-ben az akkor 13 éves lányát a vád szerint, és élettársa mindezt tétlenül nézte. A pár 1995 óta élt élettársi kapcsolatban.

A férfi azt használta ki, hogy nő este járt dolgozni. A lányának kiskanálban tört össze egy fájdalomcsillapítóként, gyulladáscsökkentőként használt gyógyszert, és azt mondta neki, hogy az vitamin, amit be kell vennie. A gyermek ettől elálmosodott, elaludt vagy a cikk szerint olyan is volt, hogy eszméletét vesztette. Az apja ilyen állapotban erőszakolta meg.

A lány 2014 decemberében szülte meg apjától fogant gyermekét. Mivel nem tudta, mit is tesz vele az apja, terhességét végül az osztályfőnöke vette észre az iskolában, de abortuszra akkor már nem volt lehetőség.

Az apa később arra is rávette a lányát, hogy hamis tanúvallomást tegyen, illetve feljelentést egy ismeretlen fiatalember ellen. Később már olyan állítás hangzott, hogy a szexuális kapcsolat közös beleegyezéssel történt.

A lány anyja az ügy másodrendű vádlottja, aki az ügyészség szerint elhallgatta gyanúját a hatóságok elől az élettársával kapcsolatban.