szerző:
MTI

A fideszes politikus úgy tudja, hogy az ellenzék hétvégén a Gödörben beszélte meg a hétfői napirendet.

A Fidesz alelnöke szerint amikor hétfői felszólalása közben Szél Bernadett és LMP-s frakciótársa, Hadházy Ákos egy-egy A4-es lapot tartott fel "Hazudik" felirattal, a két ellenzéki képviselő botrányt okozott a parlamentben.

Németh Szilárd hétfőn az állami hírtévében azt mondta: szerinte már az sem tetszett az LMP-nek, hogy egyáltalán beszél, mert "csak ők mondhatják el a magukét", de a tartalommal sem értettek egyet, ezért "botrányt csináltak a parlamentben". Megjegyezte: azt a házszabályt sértették meg szándékosan, amelyet ők is elfogadtak.

Hozzátette: szombaton az egész ellenzék találkozott a fővárosban, a Gödörben, akkor beszélhették meg a "napirendet", azelőtt pedig az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén "balhézott" Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és frakciótársa, Demeter Márta, aki nem is bizottsági tag.

Németh Szilárd szerint az történik, amit meghirdettek nyáron, kiviszik az utcára a politikát, mert "nincs más nekik". Hangsúlyozta: a provokáció a céljuk, hogy ilyen legyen a közélet, mert "a zavarosban még tudnak halászni".

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A szlovákok a téli időszámítást tartanák meg, mi lesz Magyarországgal?

A szlovákok a téli időszámítást tartanák meg, mi lesz Magyarországgal?

Sztrájkolnak az ELTE oktatói

Sztrájkolnak az ELTE oktatói

Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Demeter Márta felszáll vagy lezuhan? Videó az LMP kongresszusáról

Demeter Márta felszáll vagy lezuhan? Videó az LMP kongresszusáról

Kíméletlen törzsi logikával politizál az Orbán-rezsim

Kíméletlen törzsi logikával politizál az Orbán-rezsim