Orbán: A kormány nem foglalkozik ufókkal

Orbán: A kormány nem foglalkozik ufókkal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megkérdeztük a miniszterelnököt, olvasta-e a magyar származású konteószerző Soros-könyvét, amelyből több ezer példányt vett a Fidesz-frakció a képviselőknek. A válasz nem, és gyakorlatilag senki más sem olvasta.

A kormány nevében vissza kell utasítanom a feltételezést, hogy ufókkal foglalkozunk. Nem, az ufók nem tartoznak a kormány hatáskörébe

– így reagált Orbán Viktor hétfőn a hvg.hu kérdésére, hogy olvasta-e az ufókról és egyéb összeesküvés-elméletekről is publikáló Andreas von Rétyi Soros Györgyről szóló könyvét, amelyből nemrég 13 millió forint értékben rendelt a Fidesz-frakció a képviselőknek.

A szót komolyra fordítva – már amennyire e témában lehet persze – a miniszterelnök munkatársunknak elismerte: a könyv nem is került még a kezébe.

„De ha kapok valakitől egyet, elolvasom”

– tette hozzá nevetgélve.

©

Orbán Viktor amúgy nincs egyedül: legalább két-három tucat kormánypárti képviselőt – köztük több államtitkárt – kérdeztünk meg hétfőn a parlamentben, hogy kikérjük a könyvről a véleményüket, ám a magyar származású konteószerző művét nemhogy nem olvasta, de – egy kivétellel – nem is látta még egyikük sem, a kiadványt már birtokló fideszes is a saját pénzén vette meg.

Ez elég rossz arány ahhoz képest, hogy a Fidesz-frakció ötezer példányt rendelt belőle kifejezetten a képviselőknek, a 104 egyéni választókörzettel bíró kormánypárti honatyának eszerint ugyanis fejenként 46 példánnyal kellene rendelkeznie.

Kis utánajárással kiderült: a szétosztási metódusba csúszhatott hiba, mert a képviselők munkatársai többségében állítólag átvették a könyveket. (A Népszava kérdésére szombaton mellesleg azt válaszolta a Fidesz-frakció, hogy „sokkal több kötetre is igény lett volna”.)

©

A könyvbeszerzést információnk szerint egyébként még szeptemberben, Kósa Lajos frakcióvezetősége idején indította el a képviselőcsoport a Miniszterelnöki Kabinetirodával egyeztetve.

Hétfőn a kabinetirodát vezető minisztert is sikerült megkérdeznünk a beszerzésről. Kérdésünkre, hogy a magyar származású milliárdosról elérhető művek közül miért egy közismerten komolyan vehetetlen, zavaros összeesküvés-elméletekben hívő ufológus könyvét rendeltette meg a minisztérium Soros Györgyről, Rogán Antal azt mondta:

mert ez volt lefordítva magyarra.

Hozzászólások