szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem ért egyet a Jobbik irányváltásával, ezért 2019 után nem politizál tovább. Állítja, nem megy a Fideszbe.

"Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér" írja a Jobbik EP-képviselője a Facebookon. Pártjától eltávolodott, nem ért egyet a néppártosodással, szerinte "a pénz-és profitközpontúság helyett ember- és közösségközpontúságot hirdető, a nemzet érdekeit mindenek fölöttinek valló, a magyarok emberi méltóságát és nemzeti büszkeségét az elszakított területeken és a csonka-országban egyaránt erősíteni szándékozó eredeti programunkat igen sok választópolgár szívéhez el lehetett volna juttatni". A döntéshozásba már régóta nem vonják be.

Állítja, nem igaz, hogy megsértődött, ami miatt nem jelöli a pártja újra EP-választáson, vagy hogy a Fideszbe tartana. "A Jobbik vezetősége az eredeti elveket és értékrendet feladta, a jelenlegi helyzetben nem is vállalnék színeikben képviselőjelöltséget."

Pártokkal nem akar együttműködni, el tudná magát képzelni alkotmánybírói szerepben, de ezért nem lenne hajlandó semmilyen megalkuvásra. Ezért inkább az egyetemi, oktatói pályát tudja magának elképzelni, valamint jogászként is dolgozna.