szerző:
hvg.hu

Mindenki észre fogja venni, amikor Ron Werber érdemben segíti majd az LMP-t – ígéri Szél Bernadett a párt társelnöke és miniszterelnök-jelöltje.

Az LMP kampánylehetőségei szűkösek, de így is felveszik a harcot a Fidesz „agyatlan sorosozásával” szemben – mondta Szél Bernadett a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Nem zárta ki, hogy jelöltjeik adott esetben visszalépjenek majd a „korszakváltást megtestesítő” indulók javára, de szerinte most nem ezekről kell beszélni. Azt viszont leszögezte, hogy a Jobbikkal a jelenlegi formájában nem alkotnának koalíciót.

Az LMP az országos listájának névsorával elégedett, a kongresszus hangulata alapján konszenzusos lista született.

"A Fidesz egyébként iszonyatos közleményt adott ki, valamilyen Soros-listáról és birodalomról értekeztek; olyan az egész, mint egy rossz sci-fi. Nagyon furcsa munka lehet a Fidesznél szövegírónak lenni" – mondta Szél Bernadett.

Ron Werber kampánytanácsadóval a szerződést napokon belül aláírja. Már megbeszélték, mit várnak egymástól.

"Ahhoz kértünk tőle segítséget, hogy a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni. A felkészülés már zajlik. Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni" – közölte.

Az LMP kormányfőjelöltje szerint "ki kell használni azt a hangulatot, hogy az embereknek kezd elegük lenni". Szerinte a Fidesz agyatlan sorosozásával szemben a pártja letett az asztalra egy oktatási és egészségügyi programot, ahogyan azt is, hogyan lehetne a béreket emelni.

Arra a kérdésre, hogy egy oktatási programot hogyan tudnak olyan egyszerűen elmagyarázni, mint például azt, hogy a kormány megvédte Magyarországot, azt válaszolta, hogy nem szabad lebecsülni a magyar embereket.

"Pontosan tudom szülőként, milyen érzés azt gondolni, hogy a gyerekünk nem a legjobb oktatást kapja. Ma nagyon sokan gondolják ezt. De nem csak ők. Nem tudok az utcán úgy végigmenni, hogy ne jöjjön oda egy pedagógus azzal, hogy mennyire nem bírja már a rá rótt terheket."

Egyik fő céljuk Polt Péter legfőbb ügyész elmozdítása. "Polt Péter személye szimbóluma az Orbán-kormánynak, az ilyen emberek miatt minden ellenzéki párt sok sérelmet szenvedett el" – tette hozzá.