Csaknem elfeledkeztünk róla, de a milánói főkonzult már Csiszár Jenőnek hívják

Csaknem elfeledkeztünk róla, de a milánói főkonzult már Csiszár Jenőnek hívják

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavasszal még a nyelvvizsgájáról szóltak a hírek, ősszel már Csiszár Jenőnek hívják Magyarország milánói főkonzulját.

Csiszár kinevezése 2017. január elején merült fel, és rögtön felmerültek kérdések is: a népszerű médiafigura meg fog-e tudni felelni azoknak a diplomáciai elvárásoknak, amiket ez a poszt követel. Csiszár tervezett kinevezésén Friderikusz Sándor is kiakadt, mondván, nincsenek meg a képességei. A KKM annyit mondott, Csiszárnak féléves képzésen kell részt vennie. Aztán márciusban kiderült, megemelik a külszolgálati diplomaták fizetését, így Csiszár is 2 milliót fog havonta keresni. Bár egyes szakértő volt diplomaták szerint ez sem elég ahhoz, hogy a milánói elit tagjának érezhesse magát. Téma volt, hogy Csiszárnak hogy sikerültek az olasz nyelvvizsgái, majd kiderül, még egy gond szakadhat az ő és az összes többi külképviseletet vezető diplomata nyakába: egy új jogszabály okleveles államtudományi mester szakképzettséget ír elő nekik, ha elfogadják.

©

De ezek szerint Csiszár minden akadályt vett. Elődje, Timaffy Judit havannai nagykövet lett – erről november elején cikkeztek a lapok.

A KKM már a tervezett kinevezést sem verte nagydobra, és az őszi kinevezés is csöndben történt, pedig a kormany.hu oldal aloldalaként működő hírfolyamban még az is hírt érdemelt novemberben, hogy külföldiek részére hirdetett szavalóverseny döntőjét rendezték meg Budapesten. Az MTI-ben egy Csiszár Jenővel kapcsolatos hír nem látott napvilágot.

Hozzászólások