szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hirtelen a naperőművek lovagja lett a kormány, 2018-ban már épülni fognak a lőterek, új frontot készít elő a kormány a multi kiskereskedelmi láncok ellen, és Budapesten 2018 közepétől nem épülhet majd 65 méternél magasabb épület. csak úgy záporoztak a fontos döntések a Kormányinfón. Szóba került Adolf Hitler, Pócs antiszemita akciója és az is kiderült, jön a kormányzati légiflotta. Ez volt 2017-ben az utolsó, 106. Kormányinfó.

1 2
Sorrend megfordítása

És ezzel vége

Lázár áldott karácsonyt kíván mindenkinek, majd elmegy.

Találkozzunk 2018-ban is!

Lázár megvédi az ÁSZ volt fideszes frakcióvezető elnökét

Újra szóba kerül Sagyibó Viktor, a Microsoft volt munkatársa, akit összehoztak a Microsoft-botránnyal, és aki most a Miniszterelnökségen dolgozik – Lázár semmiről nem tud, és nem is rá tartozik.

Lázár megvédi Domonkos Lászlót, szerinte a Fideszhez közel álló ÁSZ-elnököt, aki szerint rengeteg Fidesz-önkormányzatról állított ki rossz bizonyítványt.

Az önkormányzat nem enged önkormányzati ingatlant bérelni a Soroshoz köthető civil szervezetnek, de ez Lázár szerint nem lehetetleníti el a szervezet életét, mert az piaci alapon bérelhet ingatlant.

Lázár nem foglalkozik az üzleti ügyekkel, ha Orbán környezetéről van szó

Kisebb lesz az EU 2020-as költségvetése, tehát abszolút számokban kisebbek lesznek a források, de arányaiban nem, mondja Lázár, miután tagadja, hogy forrásszűkülés következik.

Nem foglalkozik a kormány a helyi önkormányzatok ingatlanhasználatával, mondja újra a pécsi Soros-féle ingatlanügyet.  

Lázár nem foglalkozik üzleti ügyekkel - válaszolja arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor környezete gazdagodik-e a közbeszerzési győzelmekkel.

"Én nem lázadtam!"

A lázadás éve volt 2017? "Én nem lázadtam", mondja kicsit kétségbeesetten Lázár, érezhetően nem ugrik be neki, hogy Orbán Viktor jósolta 2017-et ennek.

"Nehéz évet zárok", mondja Lázár, személyes és szakmai értelemben véve.

30-50 milliárd forintot még szétoszt a kormány az év végén, vallja be Lázár, amikor arról kérdik, milyen igény futott be a minisztériumoktól. A vállalt költségvetési keretszámokat a miniszter szerint hozni fogja a kormány.

Észleli a kormány az egészségügyi béremelés visszásságait

40 százalékkal csökkent a külföldön dolgozni vágyó orvosok száma 2014-15-höz képest 2016-ban. Az egészségügyi béremelés visszásságai sok embert érintenek, a garatált bérminimum és a minimálbér emelése őket hátrányosan érinti. Próbálják előrehozni a 2018 novemberi garantált béremelést ennek a jelenségnek az elkerülése miatt.

Ebben a ciklusban konszenzus hiánya miatt nem szerepel az Isztambuli Egyezmény ratifikálása. Később úgy korrigál, hogy nem szerepel a törvényalkotási tervben.

Pécs és a Soros-szervezet ügye: ez a pécsiek ügye, nem kommentálja Lázár.

Saját légiflottát vesz a kormány magának

2600-2800 kis naperőmű megépítése nem jelentene kapacitásbeli kockázatot, túlterhelési veszélyt, mondja Lázár kérdésre válaszolva.

Magyarországnak költségesebb folyton repülőket bérelni, jegyeket venni, ezért a kormány saját kormányzati légi flottát fog venni.

Börtönhelyzet az EU az áldozatok helyett az elkövetők jogait védi Lázár szerint

Mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá? Egy karácsonyi üdvözlőlapot, ezt teszi pár politikustársával, "nem mindenkinek küldök", mondja Lázár. Neveket nem mond.

A magyar kormány az áldozatok, nem az elkövetők oldalán áll, ám az EU szerint javítani kell a fogvatartottak körülményein, ezért kell új börtönöket építeni. Az EU-ban az ember néha azt érzi, az elkövetők fontosabbak, mint az áldozatok.

Pakson meg kell erősíteni a rendőrséget az atomenergia-beruházás idejére

Tízezren fognak dolgozni Paks II.-n 3-4 év múlva, ez extra infrastrukturális beruházásokat érint, mondja Lázár arra a kérdésre, hogy a helyi rendőrség szerint megnő a garázdaság veszélye az építkezéssel, ezért oroszul tanítják a rendőröket. "Nyilván vannak közrendészeti kérdések, a rendőrséget meg kell erősíteni".

Lázár gyakorlatilag elismerte, hogy Pócs disznós akciója antiszemita volt

Rágalom, hogy az Állami Számvevőszékre a hatalom nyomást gyakorolt Jobbik-ügyben. A döntést nem is kommentálja a kormány, mert ez egy független ellenőrzőszerv döntése volt, mondja Lázár. A miniszter próbálja elbagatellizálni azt, hogy a Jobbikot ellehetetleníti a szankció – a pártnak amúgy sem lenne esélye megnyerni a választást a mostani népszerűségi adatok alapján. Az ÁSZ a törvényeket tartja csak be, és azok mindenkire vonatkoznak.

Lájkolta volna-e a Pócs-féle képet? "Nem, mert nem tetszik, nem méltó egy fideszes képviselőhöz", bár Pócsot barátjának és harcostársának tekinti Lázár. De megdöbbenti, hogy a Jobbik rasszizmusán és antiszemitizmusán simán túllépnek egyesek, "más esetben", azaz Pócsnál pedig fennakadnak ezen. Ezzel Lázár gyakorlatilag elismerte, hogy Pócs akciója antiszemita volt.

©

Martin Schulz ultimátumára Hitler óta nem volt példa

Schulz azt nyilatkozta, aki nem csatlakozik az Egyesült EU-hoz, az távozzon – Lázár szerint Adolf Hitler óta nem kapott Kelet-Európa ilyen ultimátumot. A német szociáldemokraták vezetője arról beszélt korábban, hogy egy alkotmányos megállapodást akar látni a föderális Európáról, aki pedig nem akar ennek részese lennie, az távozzon az unióból.

©
1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nem engedi felszállni a Wizz Air a gépét, amelyen egy koronavírusos beteg utazott

Nem engedi felszállni a Wizz Air a gépét, amelyen egy koronavírusos beteg utazott

Eljöttek a Waberer's kamionosai a koronavírussal sújtott olasz területekről

Eljöttek a Waberer's kamionosai a koronavírussal sújtott olasz területekről

Buborékautó: nincs most cukibb eladó használt kocsi, mint ez a 62 éves BMW Isetta

Buborékautó: nincs most cukibb eladó használt kocsi, mint ez a 62 éves BMW Isetta