szerző:
hvg.hu

Újabb balos lista arról, mit kellene csinálniuk 2018-ban. Több körzetben is előre lemondanának a győzelem esélyéről. Minden párt igényeit megpróbálták figyelembe venni.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Miután Karácsony Gergely faképnél hagyta az Együtt pártját, Juhász Péterék magukra maradtak, de nem sokat tétlenkedtek, az Index megszerzett egy új javaslatot. Miközben az MSZP és a Párbeszéd közös listát akar, a DK és az Együtt nem, de ez utóbbi párt közreadott egy javaslatot.

Az Együtt külön listán indulna, és 66 körzetben koordinálni az MSZP-vel és a DK-val, a maradék 40 körzetben mindenki indíthatna jelölteket, amivel mindenkinek összejönne a listaállításhoz szükséges törvényi feltétel. A legérdekesebb részletek:

  • Az Együtt 15, a DK 24, az MSZP pedig 26 választókerületet kapna, itt koordinált jelöltállítás lenne. Az Együtt saját javaslata szerint magának kéri a fővárosi 1-est például, itt Juhász Péter indulna.
  • A DK indíthatna embert Budapest 2. Újbuda, Budapest V. (Terézváros és Erzsébetváros), Budapest 12. (Újpest) körzetekben, valamint Salgótarjánban, Dunaújvárosban és Székesfehérváron.
  • Az MSZP 26 helyen, többek között Angyalföld, Kőbánya, Pécs, Miskolc, Ózd.
  • Veszprémben a független Kész Zoltán indulását javasolják.
  • A maradék 40 helyen egymás ellen indulnának.
  • Ha beszállna az LMP és a Momentum is, akkor az LMP javára mindenki visszalépne 5 körzetben, a Momentum javára pedig 4 helyben.

A javaslatot Juhászék elküldték a baloldali pártok vezetőinek, még az LMP-nek és a Momentumnak is. Közben az MSZP és Karácsony Gergely már kampányol, a DK pedig bejelentette, hamarosan kijönnek az önálló listájukkal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez történt: kiadták Stephen Hawking utolsó üzenetét – Istenről is szól

Ez történt: kiadták Stephen Hawking utolsó üzenetét – Istenről is szól

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium