szerző:
hvg.hu

Szeptember óta bujkált Spanyolországban az a magyar származású szerb állampolgárságú férfi, aki több gyilkosságot is elkövetett, mielőtt a héten elfogták.

Szerdán fogták el Spanyolországban azt a szabadkai magyart, aki korábban Olaszországban két embert megölt, majd Spanyolországban is két rendőrt, valamint egy gazdálkodót lőtt agyon.

A férfit Olaszországban "Igor, az orosz" néven is emlegették, mivel Igor Vaclavic álnevet használt, de valójában egy szabadkai magyarról, Fehér Norbertről van szó. A Repubblica azt írja, az olasz hatóságok komolyan Igorként ismerték a férfit, iilyen névvel is ült börtönben, sőt amikor egy alkalommal Szerbia arról érdeklődött az olaszoknál, hogy nincs-e náluk őrizetben bizonyos Fehér Norbert, az olaszok nemmel válaszoltak. Az olasz börtönben pedig Ezékiel néven ismerték rabtársai, így hívatta magát.

A 41 éves Fehér tavasszal Bologna közelében követett el gyilkosságokat, ekkor adtak ki ellene elfogatóparancsot, óriási hajsza indult utána, de nem sikerült elfogni.

A Corriere.it most azt írja, Fehér szeptember óta tartózkodott Spanyolországban. Szerdán fogták el, miután a hármas gyilkosság után menekülés közben Cantavieja településnél balesetet szenvedett az áldozatától ellopott pick-uppal, és eszméletét vesztette. A hírek szerint Fehért gyanúsítják egy december 5-i, Albalate-ban történt lövöldözésért is, amelyben ketten megsebesültek. A hatóságok szerint a Valencia és Aragona közötti zónában bújkált, ahol több gazdálkodó is lopásokról számolt be az utóbbi időben.

A férfit vasárnap reggel bíróság hallgatta meg. A nyomozók szeretnék tudni, hogy Fehér milyen segítséggel hagyta el Olaszországot, kik segíthettek neki, kikkel állt kapcsolatban. A Corriere szerint Franciaországban, Ausztriában, Spanyolországban, Szerbiában, Magyarországon és Olaszországban is lehettek segítői. Egyikük, egy korábbi cellatárs Luigi Scrima azt közölte, ő mindent megtett, hogy segítse a nyomozóhatóságot.

Elfogásakor négy pisztolyt találtak nála. A bolognai ügyészség már kérte kiadatását, a lapok szerint Fehér készen áll arra, hogy kiadják Olaszországnak és ott állítsák bíróság elé. 

A férfiról letartóztatása után egy fotót is közölt a Wikilao oldal Twitter-profilja:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha nem akarja elbukni a lakástakarék állami támogatását, ma még ilyen feltételekkel szerződhet

Ha nem akarja elbukni a lakástakarék állami támogatását, ma még ilyen feltételekkel szerződhet

Komoly balhé miatt távozhatott a Facebooktól a két Instagram-alapító

Komoly balhé miatt távozhatott a Facebooktól a két Instagram-alapító

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen, miért törlik el a lakástakarékok állami támogatását

Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen, miért törlik el a lakástakarékok állami támogatását

Megmenekülhetünk? Az MTA már dolgozik a hatékony poloskacsapdán

Megmenekülhetünk? Az MTA már dolgozik a hatékony poloskacsapdán

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma