Órákig kellett várni a sürgősségin a Honvéd Kórházban, meghalt egy beteg

Órákig kellett várni a sürgősségin a Honvéd Kórházban, meghalt egy beteg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő lányai mulasztás miatt tettek feljelentést.

A túl sok várakozási idő miatt halt meg egy nő a Honvéd Kórházban - állítják a nő lányai. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint a nő otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, amely a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára vitte a beteget.

Itt azonban hatalmas volt a tömeg, és bár a nőnek komoly fájdalmai voltak, az ügyeletes orvos türelemre intette őket.

A korábban rendőrként szolgáló nőt korábban szív és tüdőbetegség miatt kezelték, de rosszulléte előtt nem voltak panaszai. A sürgősségi a várakozás alatt folyamatosan romlott az állapota, lányai elmondása szerint 5 órát vártak, mire bejutott vizsgálatra, ekkor derült ki, hogy sürgős szívműtétre lett volna szüksége. A szívsebészeten azt mondták nekik, nagyon sok idő telt el, ezért nem volt esély már megmenteni a nőt.

Az orvos nem nyilatkozott, de az RTL Klubnak annyit elmopndott, hogy emlékszik a betegre, és szerinte a nő olyan súlyos állapotban volt, hogy nem sok esély volt a megmentésére. Rajta kívül viszont aznap délelőtt 120 beteget láttak el a sürgősségin.

A Honvéd Kórház azt közölte, nem adhatnak ki információt a betegjogok miatt, de nem folyik belső vizsgálat az ügyeletes orvos ellen. A család mulasztás miatt tett feljelentést.

Hozzászólások