szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 15 éves fiú lekéste a buszt, de az iskolába mindenképpen be akart érni. Nagymamája és ismerősei szerint nagyon megbánta az autólopást.

Egy 15 éves nagykátai fiú december 7-én lekéste a szentlőrinckátai buszt, amivel iskolába járt, ezért a helyi presszó elől ellopott egy Fiat Unót, amiben a tulajdonos bent hagyta a kulcsot – írja a Zsaru Magazin alapján a pénteki Bors.

Az autó tulajdonosa egy kávéra szaladt be a presszóba, és meglepődött, amikor nem találta a kocsiját. Állítása szerint korábban nem volt baj abból, ha a kulcsot nem vette ki. A férfi egyébként autószerelőként dolgozik. Gyalog indult el megkeresni az autót, majd bejelentette a lopást a rendőrségen, miután sehol sem találta azt.

A fiú tényleg az iskolához hajtott és beült az órákra. A rendőrök kamerafelvételek és tanúk alapján már aznap este megtalálták a magára hagyott kocsit egy nagykátai utca végén. Összesen harminc kilométerrel volt több benne.

Az autó tulajdonosa azt mondta: majdnem sérülésmentesen kapta vissza a Fiatot, és a fiúra nem haragszik, mindenki hibázhat.

A rendőrök a nagymamájánál lakó, megszeppent kamaszt még aznap előállították. Bevallotta, hogy az iskola után még egy körre a barátját elvitte, utána vissza akarta vinni az autót oda, ahol találta, de ehhez végül nem volt mersze. Lopás miatt indítottak ellene rendőrségi eljárást, rabosították, de szabadlábon védekezhet.

A fiú nagymamája a Borsnak azt mondta: unokája nagyon szégyellte magát, és biztos benne, hogy tanult az esetből. Egyébként tényleg jól tanul, nem rossz gyerek, és nehéz éve volt – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Felfüggesztette Jeremy Corbyn tagságát a brit Munkáspárt

Felfüggesztette Jeremy Corbyn tagságát a brit Munkáspárt

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban