szerző:
hvg.hu

Hihetetlennek tűnő történetről számol be a megyei napilap online kiadása: angol nyelven írt valaki levelet a Mikulásnak, amit aztán léggömbbel próbált meg eljuttatni a címzetthez. Többen azt gondolják, hogy az amerikai kisfiú, Patrick valahol Európában üdülhetett a levél írásakor, a lufi pedig így juthatott el egészen a Viharsarokba.

Több ezren megosztották már azt a bejegyzést, ami egy Patrick nevű kisfiú angolul írt karácsonyi jókívánságaival foglalkozik. A Beol.hu által is szemlézett történet szerint a fiú egy léggömbre ragasztotta a feltehetően a Mikulásnak írt levelét, legalábbis a lufi megtalálói ezt gyanítják, már csak a listán szereplő tételek miatt is: egy játékzongora és Amerika Kapitány is kiolvasható belőle.

A lapnak nyilatkozók azt mondták, a levél egy lila lufival érkezett, arra volt rákötve a pici papírocska. Az USA-beli szálat abból gyanítják, hogy a léggömb vonalkódja éppen amerikai eredetű, de ez nyilván nem bizonyíték erejű - írják a cikkben.

A lufit január 6-án, Békésen találták meg. Először a lucernatábla közepén figyeltek fel rá, de akkor még nem tudták, mi az, csak miután a szél másnapra a föld szélére fújta.

A Facebookon viharos gyorsasággal terjedő bejegyzés alatti hozzászólások szerint ha a fiú amerikai is, a levél feladásakor valahol Európában tartózkodhatott, valószínűleg családjával üdülhetett valamelyik nagyvárosban, s a lufi így juthatott el később a megye névadó településére. Feltéve, ha valóban arról van szó, amit a bejegyzés alapján csakis sejteni lehet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!