szerző:
hvg.hu

Teli szájjal dicsérte a kormánytól nem messze álló Demokrata azt a Janan Mirwaist, akit a kormánypártok és a kormánypárti sajtó kvázi leterroristáz.

"Személye a sikeres integráció iskolapéldájának tekinthető: jogot végzett, magát magyarnak tartja, és ha telefonon beszélnénk, nem mondanánk meg, hogy külföldi gyökerei vannak"

– így írt 2017 októberében a migránssimogatással nem nagyon vádolható Demokrata arról a Janan Mirwaisról, akit ma a kormánypártok kvázi terroristaként emlegetnek, mivel ő Szél Bernadett LMP-s frakcióvezető nemzetbiztonsági bizottsági szakértője, akit Szél biztonsági kockázatának neveznek most a kormánypártok és a kormánypárti sajtó (köztük maga a Demokrata is). A lap akkori cikkét a Válasz fedezte fel.

A 4 éves kora óta Magyarországon élő férfi tételesen cáfolta az ellene felhozott lejárató szándékú közléseket, és jelezte, pert indít a valótlanságot állító cikkek közlői ellen. Szél Bernadett a Facebookon üzent az ügyben:

"Egy dolgot üzenek Orbán Viktornak: ha támadni akarnak a kampányban, hajrá, állok elébe. De a kollégáimat ne inzultálják gyáva módon. Itt vagyok, engem üssenek, ha már Önöknek ez a politika. Nekünk nem, de készek vagyunk megharcolni Önökkel. Véleményem szerint már rég a Fidesz jelent hazánk számára komoly nemzetbiztonsági kockázatot, például mert titkos információkat terjeszt."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!