szerző:
hvg.hu

Rosszul tették fel a kérdést a szocialisták, ezért nem arattak valódi győzelmet a Kúrián. Nem érti, Dabóczi Kálmán mire gondolt a korrupciós kiszólásában, de politikailag óriási baklövésnek tartja az interjú időzítését.

Nem jelent liftépítést a szocialisták népszavazási kérdése az 3-as metró állomásainak akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezése. Ez a népszavazás semmit nem ér, a szocialisták bután tették fel a kérdésüket, mondja Tarlós István rendkívüli sajtótájékoztatóján, mert az akadálymentesítés nem csak lifttel oldható meg.

Az MSZP ünnepli, hogy a Kúria elutasította a metró akadálymentesítésről szóló népszavazási ügyben beadott fellebbezést, így megindulhat az aláírásgyűjtés.

Tarlós tudja, az újságíróknak is van lelkük, "és ezt nem kifogásolom", de tényekről kell beszélni. Politikai akció a népszavazás, amely látszatra ügyes, de amúgy ügyetlen, nem éri el célját. Nem lehet azt a látszatot kelteni, hogy a mostani városvezetés az akadálymentesítés ellen lenne, szögezi le Tarlós.

Tarlóst kérdezik, hogy készült-e menekültek befogadását célzó akcióterv, Tarlós szerint ha készült is ilyen papír, az nem hatályos, mert nem hatalmazott fel senkit annak aláírására.

"Na, ettől féltem, hogy ezt meg fogják kérdezni", mondja Tarlós, akit a Dabóczi-féle interjúról, és az abban olvasható korrupciós kitételről ("rá kell szorítani a mindenkori kormányzatot, hogy a hatalmát valóban a közjó érdekében használja, és ne egy szűk csoport gazdasági érdekei mentén") kérdezik. Tarlós úgy látja, ahogy ő, úgy Dabóczi Kálmán is hívő ember, de nem érti, mire gondolt, amikor ezt mondta. Ráadásul a lépése politikai antitalentumra vall, épp ebben az időszakban. Tarlós szerint ez talán valamiféle katolikus könyörgés volt a BKK vezérigazgatójától.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!