szerző:
hvg.hu

Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel a Heti Válaszban vitatkoztak egy sort a közéletről. Túl sok mindenben most sem értettek egyet.

Elvesztegetett hónap volt a január az ellenzéknek vs. először tudta az ellenzék hatékonyan támadni a kormányt. A két ellentétes véleményt a Heti Válaszban két vitázó politológus, Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel fogalmazta meg. Török szerint az Altusz-féle titkos 1300 menekültes máltai elszólás miatt kellett előrébb hozni a Stop Soros kampányt, Mráz szerint viszont az ellenzék csak humanizmussal és jogkövetéssel tudta a kormányt támadni. Török szerint inkább hazugsággal.

Mráz úgy látja, a Stop Soros annyiban nem gumicsont, hogy a kormány politikájának tartós része marad "az illegális migráció elleni küzdelem államcél". Török szerint viszont az egész arra megy ki, arról legyen szó, amiről a Fidesz akarja, mint teljesen irracionális Szél-féle nemzetbiztonsági bizottsági kitiltás.

Mráz szerint méltatlan a parlamentarizmushoz, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot az ellenzék pártpolitikai célokra akarta felhasználni - mintha a Fidesz nem használta volna mindig is kampánycélokra a parlamenti bizottságokat, akár Németh Szilárd által is.

Az MSZP akár ki is eshet a Parlamentből a Párbeszéddel közös lista és a 10 százalékos küszöb miatt, de ezt inkább Mráz tartja elképzelhetőnek. Az LMP-Jobbik tengelyt vizionáló Origo-cikket Mráz dramatizálásnak, Török hazugságnak titulálja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!