Vacsora, bor, mulatság – ötszáz fős bálon látta vendégül a helyieket a borsodi fideszes

Vacsora, bor, mulatság – ötszáz fős bálon látta vendégül a helyieket a borsodi fideszes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyszabású kampánynyitó hacacárét rendezett választókerülete aktivistáinak és szimpatizánsainak a borsodi 4-es körzet áprilisban újrainduló fideszes képviselője. A belépésért nem kellett fizetni, a másfél milliós költség egy része azért visszacsoroghat Demeter Zoltánhoz.

Ötszáz embert vendégelt meg szombat este egy választókerületi bálra keresztelt mulatságon a kazincbarcikai sportcsarnokban Demeter Zoltán, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője. A kampánynyitónak szánt rendezvényen a helyi internetes lap beszámolója szerint mindenki részt vett, aki számít a térségben: a történelmi egyházak képviselői, a járási hivatal vezetője, a megyei közgyűlés elnöke, a helyi tankerület igazgatója és a borsodi 4-es választókörzet hatvannyolc településének polgármestere.

©

Rajtuk kívül a Demetert segítő aktivisták és a választókörzetben élő Fidesz-tagok, illetve szimpatizánsok kaptak meghívót – a beszámoló szerint a sportcsarnok befogadóképessége miatt kevesebben, mint amennyien szerettek volna.

Az este héttől hajnalig tartó mulatságon volt vacsora, de Demeter Zoltán saját arcképével díszített borral is kedveskedett vendégeinek, a hangulatról pedig három előadóművész és a Silver Együttes gondoskodott.

©

A belépés a meghívottaknak természetesen ingyenes volt, szerettük volna azonban azt is megtudni, hogy mindez mennyibe került a képviselőnek, és miből finanszírozta azt, hiszen kampány ide-vagy oda, azért milliós tétel egy ekkora bál megszervezése.

Demeter Zoltán a hvg.hu-nak azt mondta: mivel a rendezvényt nem ő, hanem a munkatársa szervezte, nem ismeri a pontos költségeket. Csak néhány tétel árát tudta konkrétan, például hogy a vacsora fejenként kétezer forintba, a fellépők díjazása pedig durván százezer forintba került.  

Kis fejszámolás után ez máris egymillió egyszázezer forint, és akkor még nem számoltuk a sportcsarnok 340 ezer forintos bérleti díját (egyszeri 70 ezer forint + 100 fő felett további 500 Ft/fő áfa) és azt a Demeter Zoltán szerint nagyjából 90-100 üveg, saját fényképével díszített bort, amelyet a politikus ajándékképpen tett ki az asztalokra. Az italt állítása szerint ugyan saját maga készítette és palackozta tavaly, tehát nem került most külön pénzébe, a fényképes címke előállítása, akárhogy is nézzük legalább 6-800 Ft darabonként, vagyis 100 üveg bornál az is 60-80 ezer forint.

©

A költségek így mindent összevetve másfél millióhoz közelítenek (a pontos számokért a munkatársához irányított a képviselő, de őt másfél napi próbálkozás után sem sikerült elérni), de Demeter Zoltán szerint ebből visszafolyik majd hozzá valamennyi, a részt vevők ugyanis 1000, 2000 és 5000 forintos támogatói jegyeket vásárolhattak a helyszínen, amivel beszállhattak az esemény – és nem mellesleg a képviselő kampányának – költségeibe. Hogy mennyi folyt be, illetve vissza, azt a politikus hétfő délután még nem tudta megmondani, az elszámolást állítása szerint ugyanis nem fejezték be.

A szimpatizánsoknak és aktivistáknak szervezett bál egyébként – ahogy arról nemrég beszámoltunk – csak az egyik módja, amellyel a Fidesz képviselőjelöltjei próbálják „hangulatban tartani” segítőiket, olyan politikus is akadt, aki disznóvágást szervezett az önkénteseinek.

Hozzászólások