szerző:
Gergely Zsófia
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem mintha eddig kétsége lett volna bárkinek, de úgy tűnik, Andy Vajna csatornája már meg sem próbál nem kormányszócsőnek látszani. Új rovatukban egészen a választásokig a habonyista bulvárlap főszerkesztője, G. Fodor Gábor mondja meg az „igazságot” – kár, hogy közvetlenül előtte kikotyogta, még ő sem tartja független szakértőnek magát.

Igazságszérum címmel hétfőnként a választásokig G. Fodor Gábor, a kormányközeli Századvég Alapítvány elnökhelyettese segít majd eligazodni a hírek világában a Tv2 Mokka című műsorának új reggeli rovatában. A felkonferálás szerint a cél az, hogy rávilágítsanak a politikai összefüggésekre a politológus-elemző segítségével.

Csakhogy ezek szerint vagy az 24.hu szerint egyre romló számokat produkáló Tv2 sem bízik abban, hogy egymás után két napon bárki nézné a reggeli műsorát, vagy a Vajna-csatorna már meg sem próbál úgy tenni, mintha országos tartalomszolgáltatóként vonatkoznának rá a sajtótörvény kiegyensúlyozottságot megkövetelő passzusai.

Ugyanis G. Fodor pont a legutóbbi adásban, pénteken coming outolt egy vita hevében arról, hogy már hogy lenne objektív.

„Hadd szóljak a jobboldali szavazókhoz” – kezdte, éreztetve, hogy bejelentésre készül – „ne játsszuk”, hogy független elemző lennék

 – lepte meg a váratlan önleleplezéssel a nézőket. G. Fodor a Habony Árpádhoz köthető 888.hu portál főszerkesztője. Utóbbi titulusa a tévében általában nem jelenik meg, ott következetesen századvéges elemzőként futtatják, hétfő reggel is így mutatták be.

Ahogy megírtuk, a választás előtt egy másik új rovat is jelentkezik a Tv2-n Visszaszámlálás címmel, ebben aktuális politikai kérdésekről diskurál a két meghívott vendég. Az első adás kissé neccesre sikerült, mert a másik meghívott politikai szakértő, Boros Tamás politológus vitapartnerénél, G. Fodor Gábornál jóval tényszerűbben érvelt. Ráadásul olyan fő kampánytémák ellen, hogy az ellenzék le akarná bontani a határzárat, vagy Orbán Viktor egész Európát védelmező kerítése ellen.

Talán ezért is akart tiszta vizet önteni a pohárba utána a második adásban vallomásával G. Fodor, akit mindez nem zavart abban, hogy ugyanabban a konyhai díszletben, ezúttal már vitapartner nélkül „igazságszérumot” szolgáltasson kiválasztott témákban hétfő reggel. Kivétel nélkül valamennyi az ellenzéknek kedvezőtlen kérdés volt, így az önbevallottan elfogult elemzőtől megtudtuk, mi szerinte a mai "Igazságszérum":

  • Karácsony Gergely „szélkakas”, akinek az SZDSZ-től Bajnain át most az MSZP-ig már egy sor politikai formációban megfordult, és ahova megy, ott beüt a csőd,
  • Kérdés, hogy az MSZP az 5 százalékos küszöböt egyáltalán eléri-e,
  • Hogy a liberalizmus – így generálisan – hol tart Magyarországon, azt jól mutatja, hogy Fodor Gábor nem kapott befutó helyet,
  • és az Orbán-kormánynak egyik leginkább fájó botrány: a miniszterelnök vejének érintettsége az OLAF-vizsgálatban csak az ellenzéki sajtó kreálmánya, utóbbi „elkeseredése és dühe” miatt vannak naponta információik a közbeszerzési botrányról, de ezt az ellenzéki pártok mégsem tudják kihasználni. Úgy tűnik, jelenleg ez G. Fodor fő mantrája, ugyanezt pénteken az ellenzéki média „lufifújásaként" elemezte.

 

Bevenné?
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Jön Kásler magyarságkutatója, amelytől nem sok jót remélhetünk

Jön Kásler magyarságkutatója, amelytől nem sok jót remélhetünk

Skorpiócsípés: teszten a legkülönlegesebb kis Abarth Fiat

Skorpiócsípés: teszten a legkülönlegesebb kis Abarth Fiat

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

Hamiltoné a pole pozíció

Hamiltoné a pole pozíció

Vegye fontolóra a következményeket - üzeni a nukleáris megállapodást felmondó Trumpnak a német külügyminiszter

Vegye fontolóra a következményeket - üzeni a nukleáris megállapodást felmondó Trumpnak a német külügyminiszter