szerző:
hvg.hu

A havas, esős szerda után szárazabb időre van kilátás csütörtöktől, de az éjszakák igen hidegek lesznek.

Kedden több helyen havazott az országban, de a fagypont körüli hőmérsékletek miatt jelentősebb hótakaró csak hegységeinkben tudott kialakulni. Kedden a 19 órás jelentés szerint Kékestetőn a hó vastagsága elérte a 44 centimétert. Szerda reggel a nyugati, északnyugati tájakon kissé szakadozottabbá válhat a felhőzet, máshol továbbra is számítani kell hószállingózásra, havazásra, helyenként havas esőre. Nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északon és északkeleten megélénkülhet a szél – írja az Időkép.

Napközben még sokfelé kell készülnünk havazásra, havas esőre. Nyugaton, északnyugaton már tovább szakadozhat a felhőtakaró, hosszabb napos időszakok is lehetnek, viszont ezeken a tájakon egy-egy futó hózápor néhol előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, éjjel 0, -6 fokig hűl le a levegő.

Szerdán is kettősfront alakítja időjárásunkat. Az ország nagy részén mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknél jelentkezhetnek kellemetlen panaszok, de nyugaton délutántól enyhülhetnek a tünetek.

A rendőrség oldalán is arra figyelmeztetnek, hogy szerdán főként az ország középső és keleti részén várható havazás, havas eső, délkeleten pedig eső. A csúszós utakon a szokásosnál is óvatosabban közlekedjünk, tartsunk nagyobb követési távolságot, és érdemes kerülni az előzést.

Csütörtök reggel a keleti tájakon lehet zártabb a felhőtakaró, északkeleten még hószállingózás is előfordulhat, az Alföldön pedig foltokban pára, köd is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton viszont alig lesz felhő az égen, és ezeken a tájakon az északnyugati szél is élénk lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!