szerző:
hvg.hu

Az OLAF jelentése csak "véleményjelentés", és az ott dolgozóknak is lehetnek politikai elfogultságaik - bár ez a 4-es metró ügyében fel sem merült. Nem lépünk ki az ENSZ-féle migrációs tárgyalássorozatból, viszont egyre jobban megéri napelemparkot létesíteni földműveseknek. A Kormányinfón Lázár hangja elcsuklott, Kovács Zoltán majdnem kivezettetett egy külföldi újságírót, aki később sem kérdezhetett. Lázár biztos abban, hogy a Fidesz nyeri a választásokat, és nem lát abban gondot, hogy Homolya Róbert és baráti köre még mindig ezer szállal kötődnek a magyar közbeszerzésekhez.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Lázár meglepő dolgot mond a Stop Sorosról

A kormány nem egyeztetett az EU-s szervezetekkel a Stop Soros-törvnyekről, mert az határvédelmi kérdés, az pedig tagállami jogkör, a törvény a gazdasági migránsokról és az illegális migránsokról szól, mondja Lázár, kár, hogy a szöveg mélyen hallgat az illegális migrációról, általában beszél a migrációról.

Csökken vagy nem a betöltetlen háziorvosi praxisok száma?

Folyamatosan nő a betöltetlen háziorvosi praxisok száma, mondja Lázár mint kormányzati eredményt. "De még mindig van orvoselvándorlás". A háziorvosi praxisokról nem mindenki osztja ezt a véleményt.

Vita a vitáról Hódmezővásárhely kapcsán

Lázár szerint a Fidesz vállalja a vitát Hódmezővásárhelyen, míg Márki-Zay Péter a következőket posztolta fél nappal ezelőtt:

Kovács Zoltán durván lenyomja Mr. Nolant

A külföldi újságíró magához ragadta volna a mikrofont, és kérdezett volna, de Kovács Zoltán a teremből való kivezetéssel fenyegetve lenyomja az anarchista kísérletet.

©

Lázár hangja elcsuklik

"Mi arra törekszünk, hogy mondjunk valamit az ország jövője kapcsán" mondja Lázár, miután elmegy a hangja.

Olyan nem lehet, hogy egy külföldi is dolgozzon, amíg egy magyarnak nincs munkája

A magyar gazdaságpolitika nem kér a migrációból, olyan nem lesz, hogy egy magyar embernek ne legyen munkája, de egy migránsnak igen, mondja Lázár – pedig a kormány így-úgy, de beenged vendégmunkásokat, azaz olyan külföldieket, akik dolgozni akarnak nálunk. A kormány elmegy a falig a Stop Soros törvénycsomag ügyében az EU-val szemben.

Lázár termelési jelentést ad le a visegrádi fideszes frakcióülésről

Vidám hangvételű fideszes frakcióülés zajlott, árul el kulisszatitkokat Lázár a visegrádi eseményről, a frakciótagok készek továbbépíteni az országot.

15 milliárdért építünk határon túli óvodákat

Illetve képezünk és fizetünk óvodapedagógusokat.

Függetlenednénk az orosz gáztól

Az itthoni gáz nagy része orosz eredetű, ezt a függést a kormány csökkenteni akarja. Három irányból lehet ezt csináln: Szlovákia felől, amely vezeték már áll, a horvátországi NNG-féle vezeték, aminek az építésébe beszállhatunk, és a Románia felől érkező gáz, ahol az ÖMV és az Exxon gáza jöhet hozzánk – így csökkenne a kiszolgáltatottságunk.

Kötelezi a kormány az energiaelosztó cégeket a napelemparkok hálózatba kötésére

Módosítaná a kormány a villamosenergiát szabályozó törvényt, azt akarja előírni, hogy az elosztó cégek kötelesek legyenek fogadni kedvezményes feltételekkel a kisebb napelemparkokból származó energiát. 3 km-ig ezt díjmentesen kell megteremteni, azaz a drótot a napelemparkig ingyen kell biztosítani 3 km-ig.
1 2 3

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!