szerző:
hvg.hu

Több lövés is eldördült, de nem sérült meg senki. Egyik társaság tagjait sem kellett félteni egyébként, állítólag féltékenység állt a vita hátterében.

Gázpisztolyokkal, szamuráj karddal esett egymásnak két társaság egy budapesti benzinkúton. A két évvel ezelőtti eset felvételeit most hozta nyilvánosságra az ügyészség, miután a társaság tagjai ellen csoportos garázdaság miatt vádat emeltek – számolt be hétfőn az RTL Híradó.

A tudósításban bemutatták a benzinkút kameráinak felvételeit. Egy autóból többen kiszálltak, az első ember kezében volt szamurájkard, de a többiek sem voltak fegyvertelenek: gázpisztoly és golfütő volt náluk. Látszott, hogy nem tankolni akartak, egy másik társasághoz léptek, annak egyik tagjánál is előkerült egy gázpisztoly. Több lövés eldördült, az egyik férfi hadonászott a szamurájkarddal, a gázsprayt is használták.

A csetepaté rövid ideig tartott, a benzinkút dolgozói rendőrt hívtak. A támadók elmenekültek, de pár nap múlva elfogták őket.

Az ügyészség összesen hat ember ellen emelt vádat. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: a vádlottak közül négyen tartoztak az egyik társasághoz, míg ketten a másikhoz. Az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Úgy tudni, a két társaság között egy féltékenységi ügy miatt durvult el a vita. A támadásban senki sem sérült meg.

A társaság tagjai közül ketten előzetesben voltak, de elengedték őket, és mindannyian szabadlábon védekeznek. Ha elítélik őket, akár három év börtönt is kaphatnak.

A társaság egyik tagját 2015 nyarán egy másik hasonló ügyben is keresték a rendőrök. Akkor egy váci úti szórakozóhely előtt rántott kést. Ott is eldördült egy gázpisztoly, de abban az ügyben végül nem emeltek vádat a férfi ellen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!