szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztás legfontosabb tanulsága az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az, hogy még az olyan erős kormánypárti bástyának számító körzetekben sem verhetetlen a Fidesz, mint Hódmezővásárhely.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergely szerint a hódmezővásárhelyi eredmény arra is rámutatott, hogy a közvélemény-kutatók durván felülmérik a Fideszt, a pártnak messze nincs akkora, az ellenzéknek viszont jóval nagyobb a támogatottsága, mint amit a hónapról-hónapra publikélt elemzések mutatnak.

Ha van jelölt és van összefogás, akkor igenis lehet győzni. Az eredmény pedig egyértelműen visszaigazolta, hogy jó úton jártunk, amikor az MSZP-Párbeszéd beállt egy helyben esélyes erős jelölt mögé - mondta a hvg.hu-nak Karácsony Gergely, megköszönve egyúttal a hódmezővásárhelyi választóknak, hogy nem vártak a csodára.

Arra a kérdésre, hogy a történtek után visszalép-e az MSZP-Párbeszéd esetleg további olyan választókörzetekben is, ahol nem az ő  jelöltje a legesélyesebb - például Csepelen, ahol az eddigi állás szerint az MSZP mindenképp elindítaná Bangóné Borbély Ildikót a körzetet 2014-ben a fideszes Németh Szilárdtól elhódító együttes Szabó Szabolcs ellen - Karácsony Gergely azt mondta: konkrét körzetek latolgatásába nem akar belemenni, de szerinte mindenképp tovább kell menni a koordinációban és újra kell nyitni az adott esetben már lezárt egyeztetéseket is az LMP-vel, az Együttel és a Momentummal. Ő maga hétfőn személyesen is ezt fogja javasolni az MSZP elnökségének.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.

Nem jár a 2-es metró a Deák és a Déli között

Nem jár a 2-es metró a Deák és a Déli között

Macron szerint nem lehet újratárgyalni a brit kilépési megállapodást

Macron szerint nem lehet újratárgyalni a brit kilépési megállapodást

Magyarországra is megérkezett a Google új és (nagyon) olcsó tárhelyszolgáltatása

Magyarországra is megérkezett a Google új és (nagyon) olcsó tárhelyszolgáltatása

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Kijavította a Hírcsárda a Ripost tüntetőket gyalázó címlapját

Kijavította a Hírcsárda a Ripost tüntetőket gyalázó címlapját

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?