szerző:
hvg.hu

Túlélte Bécset Lázár János, és nőnapon állt a sajtó és az ország elé, hogy elmondja, miért ad 12 ezer forintos gázárkedvezményt a kormány a családoknak egy hét tél után, a választások előtt. Kiderült, 70 milliárdba kerül az extra Erzsébet-utalvány és a gázár-rezsicsökkentés. A rezsicsökkentésnek semmi köze a szavazatvásárláshoz, ez sértés, jelentette ki a miniszter. Lázár beszélt Bécsről is - a videó Orbán Viktornak is tetszett.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Megszakad a Kormányinfó közvetítése a kormany.hu-n

És nem tér vissza, így lezárjuk az élő közvetítést.

A Tao-rendszer az elmúlt 30 év legsikeresebb sportfejlesztési ügye

mondja Lázár, aki a focihoz saját bevallása szerint nem ért, azt sem kommentálja, miért szerepel 10 idegenlégiós a Puskás Akadémia NB I.-es csapatában, mert nem ismeri a játékosokat sem.

Megint lesz kapun belüli munkanélküliség?

A közmunkásokat az állam fogja foglalkoztatni a tervek szerint, akik huzamosabb ideig dolgoznak valahol, azokat állományba fogják venni, azaz állami alkalmazottak lesznek.

A fóti gyermekotthon: addig élnek ott a lakók, ameddig meg nem épül az új intézmény, ez nem ebben a ciklusban lesz, a kormányzás érdemi része már véget ért ebben a ciklusban.

Fagyhalálok: nincs rendes statisztika

Nincs egyértelmű és rendes statisztika a fagyhalálokról, mondja Lázár, szerinte személyiségi jogok miatt nem is lehet, bár nem teljesen érthető, hogy itt, egy statisztikai kérdésben milyen személyiségi jogok forognak veszélyben. Lázár konzultálni fog Balog Zoltán miniszterrel.

"Azt a borzalmat nem fogjuk megvalósítani"

Nyomatékosítja Lázár János azt, hogy a Margitszigeten nem épül meg a nagyszabású teniszstadion.

2017 tele hidegebb volt, mint az idei, miért most jön a kompenzáció fűtési gázügyben?

Lázár: sértés, ha valaki azt gondolja, hogy ez az intézkedés szavazatvásárlás, ez nem hat ki a pártpolitikai választásokra. Azért most kapják az érintettek a segítséget, mert most van rá pénz, most áll úgy a gazdaság, hogy ezt megengedhessük magunknak. A második negyedéves átalányszámlákból fogják levonni a rezsicsökkentést.

Mit gondolt Orbán Viktor a bécsi videóról?

Lázár János: megnézte Orbán a videót, és azt mondta, igen, ez a kérdés, bevándorlóváros lesz-e Budapest vagy sem.

Lázár: Abban a bécsi kerületben nincsenek magyarok

Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények, a bécsi szakértők szerint a Lázár által szapult kerületben 30 ezer magyar bevándorló él.

Logikai csapda bevándorlásügyben

Lázár nem tud mit kezdeni azzal az újságírói felvetéssel, hogy az EU-ból amúgy jöhetnének a tagállami állampolgár bevándorlók, de nem jönnek, így tőlük félni nem időszerű, avagy, ha mégis jönnének, ezt a mozgást nem lehet megakadályozni, csak az EU-ból való kilépéssel.

Lázár és az ENSZ-féle árnyékboksz

A kormány kommunikációja ellentmond ENSZ-ügyben annak, ami a tervezetben olvasható - Lázár szerint amit a plakátokon olvasni lehet, az az elkészülő dokumentum utáni időkről szól, nem lehet majd kerítéssel megállítani a migránsokat, le kell bontani. Majd Lázár a kötelező kvótákról beszél, aminek nincs köze a migráció szabályozási javaslatoknak. Lázár szerint az ENSZ-dokumentum elfogadása után elveszítjük a jogot, hogy önállóan döntsünk a kérdésben - holott a tervezetben olvasható, hogy nem bír kötelező jelleggel.  
1 2 3

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Konyhafőnök egyik séfje lett egy Veszprém megyei falu polgármestere

A Konyhafőnök egyik séfje lett egy Veszprém megyei falu polgármestere

Kásler beismerte: Soha nem tudunk annyit fizetni az ápolónőknek, mint Németországban

Kásler beismerte: Soha nem tudunk annyit fizetni az ápolónőknek, mint Németországban

Népszavazást kezdeményeztek arról, hogy a közjegyző is felbonthassa a házasságot

Népszavazást kezdeményeztek arról, hogy a közjegyző is felbonthassa a házasságot

Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk

Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk

Megszólalt Macron: Jogos az elégedetlenség

Megszólalt Macron: Jogos az elégedetlenség

Ki gondolta volna, hogy egy WC-papír-reklám mutat rá a gender szakos kutatások fontosságára?

Ki gondolta volna, hogy egy WC-papír-reklám mutat rá a gender szakos kutatások fontosságára?