szerző:
hvg.hu

A 444 nekik írt levele szerint ez már a sokadik alkalom, hogy a portál a fotóikat használja.

Ismét fotólopáson érte a 444 a Pesti Srácok szerkesztőit: a lap ezúttal a Vona Gábor és Szél Bernadett M3-as találkozójáról készült 444-es fotóról gondolta úgy, hogy mindennemű jelzés nélkül átveszi, átalakítja, majd leközli. (Az eredeti fotó itt található.)

A 444 szerkesztője, Haszán Zoltán meg is írta problémáját a lapnak, ezt alább olvashatják:

Kedves Képlopó Srácok!

Többször jeleztük már, hogy fejezzétek be a fotóink ellopását, hiába. Most ebben a cikkben loptátok el a képünket, amit vegyetek le azonnal, a Facebook-posztot is töröljétek és a jövőben se lopjatok képet tőlünk.

Üdvözlettel: Haszán Zoltán, 444.hu

A Pesti Srácok részéről Huth Gergely főszerkesztő válaszolt, egyúttal közszemlére téve a Haszánnal való levelezését, miután a vonatkozó cikket, amihez a fotót felhasználták, a 444-től érkezett észrevétellel együtt tették ki a Pesti Srácok Facebook-oldalára.

Huth egyébként azt írta,

Kedves Haszán Ügynök!

Dzsordzsi bácsinak TISZTE-LEGJ! PIHEN!

(Bár nyilvánvalóan pártmunka volt a fotó elkészítése, ezért a jogdíjat a kampánycsapattal kellene rendeznünk, de mi is emberből vagyunk, lecseréltük!)

Huth Gergely

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!