szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Demeter Attila azt mondja, nem tagja az MSZP-nek, csak a támogatásukkal jutott a közgyűlésbe, abban pedig semmi kivetnivalót nem lát, hogy Farkas Sándort támogatja.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Somogyi Zoltán elemző Facebook-oldalán, egy hozzászólásban került elő az a fideszes kampányújság, amelyben Szentes alpolgármestere, Demeter Attila is Farkas Sándor támogatói között szerepel. Demeter a baloldali összefogás támogatásával lett önkormányzati képviselő, az önkormányzat honlapja az MSZP-t tünteti fel a nevénél pártként, az ő színeikben indult a választáson 2002-ben.

Demetertől azt idézik, hogy a több mint négy évtizedes szakmai tevékenysége, az agrár-élelmiszer gazdaság fejlődéséért végzett munkája miatt javasolja Farkas Sándort, aki szerinte sokat tett Szentesért és a térségért.

©

Elértük az alpolgármestert, aki valóban támogatja Farkas Sándort, de állítja: nem tudta, hogy szavai a kampánylapban jelennek meg. Azt mondta, az újságot nem látta, nem tudja, mit idéztek tőle, de lapunknak azért kifejtette: a mezőgazdaság és élelmiszergazdaság területén végzett tevékenysége miatt támogatja Farkast, akit 40 éve ismer. Ez alapján Demeter gondolatait pontosan idézték.

Az alpolgármester 2008 óta nem tagja az MSZP-nek, szerinte a nyilatkozatából nem lehet probléma, abban nem volt rossz szándék, ezt nem tartja pártpolitikai nyilatkozatnak. "Magánemberként tettem a nyilatkozatot, azt minden további nélkül vállalom."

Helyben DK-s jelöltet állított a baloldal, Eörsi Mátyást. Demeter azt mondta, ha szocialista lenne, nem értene egyet ezzel a leosztással, úgy véli, lehetett volna találni helyben alkalmas MSZP-s jelöltet is. Eörsi mellett nem kampányol, ettől még nem tartja magát a baloldal árulójának. Úgy véli, igazi baloldali politikát képviselő párt nincs is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

Megadta a GVH az engedélyt, mesterséges intelligenciát fejlesztő cég került a 4iG-hez

Megadta a GVH az engedélyt, mesterséges intelligenciát fejlesztő cég került a 4iG-hez