Migránsnak néztek egy fodrásztól hazafelé sétáló nőt Csongrádon, rendőrt hívtak rá

Migránsnak néztek egy fodrásztól hazafelé sétáló nőt Csongrádon, rendőrt hívtak rá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csúcsra ért Orbánék menekültellenes retorikája!

A Magyar Nemzet számolt be arról egy nyilvános Facebook-poszt alapján, hogy rendőrt hívott valaki egy utcán sétáló nőre Csongrádban, mert menekültnek hitte őt és társát. A bejegyzést író Barbara szerint éppen a fodrásztól tartott hazafelé. Hogy a frizurája ne ázzon el, sálat terített a fejére. Ezt valaki meglátta és értesítette a rendőrséget.

„Szeretném megköszönni annak a csongrádi lakosnak, aki a mai nap folyamán rám és édesanyámra hívta a rendőrséget az utcán sétálva, azt állítva, hogy menekültek vagyunk. (…) Gratulálok az emberkének, remélem, eljut hozzá az üzenet!” – írta felháborodott posztjában.

Barbara ezután egy ismerős kérdésére be is számolt a részletekről: a kiérkező rendőrautó beállt eléjük, igazoltatta őket, és miután adataik alapján kiderült, hogy nem külföldről érkezett migránsok, hanem magyarok, elengedték őt és édesanyját. „Természetesen volt egy-két szavunk” – tette hozzá.

A Magyar Nemzet emlékeztet, a jelenet közel sem egyedi, legutóbb Pécsett történt hasonló, akkor egy magyar vízilabdacsapatot néztek migránsnak, azelőtt pedig Cegléden egy szaúdi rendőrtársaság miatt értesítették az egyenruhásokat.

(Képünk illusztráció.)

Hozzászólások