szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2018-as választási kampány talán legfontosabb üzenete a jelek szerint csont nélkül megy át: el kell menni szavazni! A részvételi adatok azt mutatják, a mozgósítás sikerült, a sorsdöntő kérdés csak az, melyik tábor lesz aktívabb. Kövesse a választás napjának eseményeit, majd este az eredmények alakulását a hvg.hu percről percre tudósításával.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
11
Sorrend megfordítása

Ezt a tudósítást lezárjuk

Az urnazárás hivatalos időpontján túl vagyunk, de azok, akik 19 óráig beálltak a sorba, még szavazhatnak. Erről, illetve az eredményekről a most induló percről percre tudósításunkban olvashat.

Fél órával urnazárás előtt nincs meg a 70%-os részvétel

Közzétette a 18:30-as részvételi adatokat a Nemzeti Választási Iroda, fél órával a hivatalos urnazárás előtt a szavazásra jogosultak 68,13 százaléka voksolt.

Hangolnak a Fidesznél

Már most egy 200 fős keménymag várakozik a Bálna előtt, és követi a kivetítőn – természetesen – az M1 tudósítását.

©

Az ország több pontján is rendőrségi konvojokat láttak Budapest irányába haladni

A Képviselői Irodaház előtt, a rakparton is készenlétben áll két rendőrségi jármű.

Megjött az uzsonna az NVB-be

Hatalmas hidegtálak érkeztek szünetben a visszavonuló NVB-tagoknak. Kell az erő, hiszen egy sor beadványon rágják most épp át magukat. 

Prágában nem kell sorba állni

Olvasónk Prágában vakációzik, de úgy döntött, ennek ellenére elmegy szavazni.

Az ottani szavazóhelyiségből azt jelentette, hogy sorban állás nélkül, néhány perc alatt le tudta adni a voksait. Zökkenőmentesen zajlott a szavazás, a szavazólapról le volt húzva a visszalépett jelöltek neve, és mindenki segítőkész volt.

Bírság a Momentumnak: egy plakátért többet kaptak, mint Orbán az ovisokért

Plakátot tett ki a Momentum Pest megye 5. számú, Dunakeszi választási kerületben a polgármesteri hivatal falára. Itt indul Tuzson Bence a Fidesz színeiben. A hivatal falára nem ragasztgathattak volna, ez az eljárási szabályok alapján valóban tilos, önként le is szedték, mikor rájöttek a hibára.

Az NVB döntése alapján ezért 350 ezer forintos bírságot kaptak, hiába vetették fel ellenzéki tagok, hogy igazságtalan egyetlen, rossz helyre kitett hirdetésért nagyságrendileg akkora összeget kiszabni, mint amennyi Orbán Viktornak járt, amiért egy óvodában, gyerekeket felhasználva kampányolt. Ennek ellenére a kormányoldali többség rábólintott, a momentumosok fizethetnek.

 

Körbekordonozták a választási irodát

Nagy rendőrségi erőkkel biztosítják a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületét, ahol épp az NVB ülésezik. Kordonnal is körbevették, csak az jöhet el a kapuig a rendőrök gyűrűjében, aki igazolni tudja, hogy itt van dolga. A kopaszoknak most biztos nehezebb dolga lenne, mint amikor simán meghekkelték az ellenzék népszavazási kezdeményezését.

1 2 3 4 5 6 7
11

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!