szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Facebook üzenetben ment neki a párt alelnöke a vasárnap éjjel lemondott pártelnöknek. Nem ez volt az utolsó üzenete. Úgy tűnik, bejelentkezett a pártelnökségre.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él - kezdte Facebook bejegyzését Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere. Toroczkai többször nyíltan bírálta a Jobbik egyes lépéseit, például a CEU törvény kapcsán. Ő viszi a párt radikálisabb vonalát. A Jobbik is csúnyán leszerepelt a választáson, listán nagyjából annyit ért el, mint négy éve, egy egyéni mandátumot szerzett, de Vona Gábor pártelnök nagyobb arányban kapott ki Gyöngyösön, mint négy éve.

Toroczkai úgy folytatja, ha Vona

"úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot."

Az alelnök szerint egy olyan párt, amely három egymást követő választáson sem tud a kormányzás közelébe kerülni, "végleg elveszíti az esélyét arra, hogy valaha győzzön, hacsak nem iktatja ki azt az akadályt, amely a növekedését meggátolja..."

Toroczkai itt befejezte posztját, azonban azt ígérte, pár órán belül új üzenettel jelentkezik.

Vona Gábor vasárnap éjjel bejelentette, lemond a pártelnökségről, és arról beszélt, ennek a választásnak az ellenzék szempontjából az a tanulsága, hogy egyetlen párt maradt állva, egyetlen párt, a Jobbik jelenthet reményt a kormányváltást akaró embereknek. Ő úgy látja, miután növekedett a Jobbik tábora, továbbra is a néppártosodás az út.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit