szerző:
Tetszett a cikk?

Már több "legendás ellenfélen" is gondolkodnak, akik ellen pályára lépnének a magyar fiúk az új Puskás Ferenc Stadionban, aminek az építése látványosan halad – tudhattuk meg a Tv2 reggeli műsorából. A kampányfinisben átadott Ludovica campust is most volt idő feldicsérni, ha már átadták az embereknek és az ország biztonságára garanciát jelentő Közszolgálati Egyetemnek. Az kimaradt, hogy ezt a Nemzeti Választási Bizottság elnöke vezeti.

Osztották rendesen a választások végeredményének nyilvánossá válása előtti utolsó NVB-ülésen az elnököt, Patyi Andrást, amiért közvetlenül a voksolás előtt Orbán Viktorral együtt adta át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új campusát. Patyi ugyanis egyben az egyetem rektora, a bizottság ellenzék által delegált tagjai szerint elfogadhatatlan, hogy egy nyilvánvalóan kampányrendezvényen vett részt, miközben ő vezeti a Nemzeti Választási Bizottságot.

Az ünnepélyes átadást – mint annyi más szalagvágást – természetesen a választások előttre időzítették, de csak kedd reggel hívták meg a Mokka műsorába Fürjes Balázst, a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost. Hogy utólag, de fényezze a beruházást, részletesen beszélt is a „minden igényt kielégítő” campusról, amivel együtt belső Pest legnagyobb közparkja, az Orczy-kert is megújult.

Ezért ez szerinte egy „win-win szituáció, a parkot átadtak az embereknek”, miközben az „ultramodern Ludovica campus” azért fontos, mert a Közszolgálati Egyetem „garancia”. „Itt képezzük a közigazgatási szakembereket, a honvédtiszteket, a rendőrtiszteket, a katasztrófavédőket, így az itt folyó oktatáson múlik az ország biztonsága és törvényes rendje” – jelentette ki a kormánybiztos.

Földrajzilag sincs messze – kötöttek át a másik kormánykedvenc témára, az új Puskás Ferenc Stadionra. Aminek az építése ütemesen és látványosan halad, a 65 ezres stadion 2019 végén nyílna meg a magyar labdarúgás napján.

„Ha a magyar fiúk összeszedik magukat és kijutnak, akkor három csoportmeccset itt játszanának, és nem kellene Franciaországba menni, hogy szurkolhassunk” – képzelte el Fürjes. Úgy tudja, az MLSZ már szervezi is a nyitómérkőzést, és tudomása szerint „már több legendás ellenfélen gondolkodnak”.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni