szerző:
hvg.hu

A kormánypárti kör attól tart, hogy rossz hírét keltik emiatt az országnak.

Elutasította el a Figyelőben megjelent, a Soros-bérencnek kikiáltott szervezeteknél dolgozókat felsorolni hivatott listát a Professzorok Batthyány Körének elnöksége. A társaság szerint a listázás „alantas vállalkozás”, amelynek következményei lesznek, mert Magyarországon még mindig vannak olyanok, akik megijednek a „listába szedéstől”, még ha ezúttal erre szerintük nincs is okuk erre.

A kör szerint azért sem volt jó ötlet a Figyelő részéről a lista, mert ezt „úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldalma nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés”.

Íme az Önkéntes listázó című közlemény:

„Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz. A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől - általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is - megijednek.

Az esetet úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldal győzelme nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés. És kiváló alkalom nyílik arra is, hogy a CEU-ügy után a meghasadt értelmiség két ága közé újabb éket verjenek. Elvből ellenezzük a listakészítést, bármilyen személyeskedő ellenségkép kialakítását és terjesztését.”

A Professzorok Batthyány Köre bár deklaráltan jobboldai és Orbán Viktor-párti, viszonya mégis ellentmondásos a kormány politikájával. 2017 elején megjelent éves értékelésükben élesen bírálták a kormány több szakpolitikáját is idén azonban ezt az értékelést nem is közölték, amit vezetőjük, Náray-Szabó Gábor a Hír TV-ben azzal indokolt, hogy a választás előtti időszak a „kiállás ideje”. Ennek jegyében még pénzt is küldött Orbán Viktor felhívására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!